Dernek’ten yapılan açıklamada, “Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ankara’da hemşehrilerimiz dışında çeşitli sivil toplum kuruluşları, kişi kurum ve kuruluşlarla da yakın diyalog içerisindedir.

Bu yıl hakim ve savcılık sınavını kazanıp Adalet Akademisinde eğitimlerini sürdüren ve bir süre sonra atamaları yapılacak Karaman ve Konyalı hakim ve savcı adaylarını derneğimizde ağırladık.

Bölge İdare ve Vergi Mahkemeleri Başkanı Esat Toklu, Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rıfat İnanç, Dernek Başkanımız Veli Bozkır, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Armutlu, Didem Genç ve 55 kişilik hakim ve savcı adayının katıldığı gecede konuklara yöresel lezzetimiz Arabaşı ikram edildi.

3 Kasım akşamı Karamanlılar Derneği salonunda gerçekleştirilen gecede Dernek Başkanı Veli Bozkır’ın, Karaman ve Derneğimiz hakkında çeşitli bilgiler verdiği konuşmasının ardından, Akademi Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Rıfat İnanç gösterilen sıcak ev sahipliği ve lezzetiyle damaklarda iz bırakan Arabaşı için Derneğimize teşekkür ettiler.

Konuklar bir yandan Arabaşı içerken bir yandan Karaman sıcaklığında gerçekleştirdikleri sohbetle güzel bir kaynaşma sağladılar” denildi.