Yapılan açıklamada;

''Puslu havaları seven ve bulanık suda balık avlamak için yola çıkan bazı aklı evveller fütursuzca tekrar boy göstermeye başladılar. Milletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın birlikteliğinden, dayanışmasından ve bin yılın en çirkef fetö ihanet şebekesine karşı ortak mücadele vermiş olmasından rahatsız olmuş olacaklar ki belli mahfillerin tetikçiliğine soyunma ve bu birlikteliğimizi bozma hülyalarına kapıldılar. Bunlar maalesef Karaman’ın ne sesi ne nefesi olmayan bilakis yüz karası olan ve sitelerinin tıklanmasından başka derdi olmayan site maskarası zavallılardır. Bunlara basın mensubu ve gazeteci demek bile mesleğini haysiyetle ve alın teriyle icra etmeye çalışan basın emekçilerini rencide eder. Onlar çamurdur ve kimin üzerine sıçrasak diye bataklık olan sitelerinde beklemektedirler. Bunlar her fırsatta Karamanımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın adını istismar etmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışan fırsatçılardır. Vakıf, dernek, sivil toplum kuruluşları ve hatta kamu kurumlarımızı itibarsızlaştırmak ve suçlu göstermek için canhıraş bazılarının tetikçiliğine soyunanlardır. Evet, bunlar boy verdikleri bulanık suda boğulacaklardır.

Bugün de yine aynı haber sitesi pervasızca, insafsız ve ahlaksızca İlim Yayma Cemiyetine saldırmaktadır. 1951 den beri devam edegelen bu cemiyetin faaliyetleri ve hizmetleri görmek isteyenlerce ortadadır. Kaldı ki kiralanan dernek veya cemiyet mekanlarının altındaki yahut üstündeki başka kurumlarla veya kişilerle ilişkilendirilmesi tek kelimeyle şereften ve ahlaktan yoksunluktur. Bugün STK Platformumuzun toplantısını Karaman İlim Yayma Cemiyetinde yapıyoruz. Biriz beraberiz buradayız ve bu itibar suikastçılarına prim vermiyoruz. Zırnık yem vermediğimiz gibi hukuk önünde de bu yaptıklarının bedellerini ödeyeceklerini tekrar hatırlatıyoruz.

Milletimiz, devletimiz ve hükümetimiz fetö ihanet şebekesine karşı ciddi bir mücadele vermektedir. Bu kanserli urun, milletin bütün ayarlarını bozan bu virüslerin temizlenmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Ama bu konuda da diğer cemaat, vakıf, dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşlarımızın lekelenmemesi için azami gayret sarf edilmesi gerektiğini tekrar hatırlatıyor ve bu bulanık havaları seven ahlak yoksunlarına fırsat verilmeyeceğini biliyoruz. Yine şunu da biliyoruz ki hesapları ve tuzakları en iyi bozan Allah’tır.

Karaman STK Platformu olarak kamuoyuna saygıyla ilan olunur.''dendi.