3 bölümden oluşan parkın ilk etabında büyük bir coğrafya üzerinde atalarımızın kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerinin minyatürlerinin bulunduğunu “Cihan-ı Türk” adlı bölüm gezildi, özellikle yetişkinlerin dikkatini çeken ve 120 parçadan oluşan bu bölümde kursiyerlerimiz daha önce görme imkanı bulamadıkları yapıların minyatürlerini inceleyerek, rehberlerden bilgi aldılar.

Birlikte yenilen yemeğin ardından Parkın belki de en eğlenceli kısmı olan “pamuk şekeri”  adlı bölüm gezildi. En çok bilinen 25 masal kahramanının bu bölümde ortam canlandırmaları da yer alan parkta, ünlü komedyenler ve 13 Türk büyüğünün büstleri de bulunuyor. Tarih öncesinde yaşamış olan dinozorların sesli ve hareketli canlandırmalarının yer aldığı Parkın “T-rex” adlı son bölümünde kursiyerlerheyecanlı ve neşeli anlar yaşadılar.

Sosyal Hizmet Uzmanı Aydın BAĞCI,  Psikolog Merve BAYTAR, Hemşire Halide TOPTAŞ ve Özlem KOÇAK’ ın katıldığı gezide TRSM sorumlu hekimi Fatih ERCİN; Şizofrenide ilaç tedavisi dışında kalan diğer tedavi yöntemlerini tanımlamak için “psiko-sosyal” tedaviler terimi kullanıyoruz, Psiko-sosyal tedaviler, düzenli ilaç kullanmakta olan ve rahatsızlığın alevlenme döneminde bulunmayanlar için geçerlidir diyerek merkezin amaçları arasında yer alan işlevsel yeti yitiminin azalmasına, giderilmesine yönelik eğitim vermek ve deneyimleri arttırmak, toplumsal ilişkilerde ilgili elverişsizlikleri ortadan kaldırmaya yönelik çevresel destek sistemlerini arttırıcı olanaklar geliştirmek gibi hedeflerin TRSM’ nin çalışmalarıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekti ve geziye destek olan Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

Bizler de Karaman Kamu Hastaneleri Birliği olarak; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hediye edilen gezi için kendilerine teşekkür eder, TRSM Kursiyerlerine ve çalışanlarına da yapmış oldukları çalışmalar için tebrik ederiz…