Milliyetçi Türkiye Partisi Ahmet Yılmaz liderliğinde Turancılık Hareketinin devamını sağlamak iddiasıyla kurulan ve Türkiye’nin her yerinde açılan Turan Ocakları Karaman’da da faaliyetlerine başladı.
Turan Ocakları Karaman İl Beyi olarak atanan Asım Çölmekçi geçtiğimiz gün Ankara’da Turan Ocakları Genel Başkanı Enis Bozkurt ile yaptığı görüşmeler sonucunda İl Beyi görevine başladı.
Davaya sadakatimiz şerefimizdir diyerek zorlu ve meşakkatli bir yola çıktıklarını belirten Turan Ocakları Karaman İl Beyi Asım Çölmekçi;” Turan Ocakları Genel Merkezinden Tarafıma İletilen Mesaj İle Karaman İl Beyi Olarak Atanmış Bulunmaktayım. Bu Meşaketli Ve Kutlu Yolda Tüm Türk Kardeşlerimin Yardım Ve Desteklerini Bekliyorum Allah Yar Ve Yardımcımız Olsun” dedi.
Açıklamasına şöyle devam eden Turan Ocakları Karaman İl Beyi Çölmekçi; “Beni bu kutlu davaya layık gördüklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Turan Ocakları Karaman Teşkilatımızı Kurmak için canla başla gece ve gündüz demeden mesai harcayacağımızı belirtmek istiyorum amacımız bu davaya gönül veren, Turan Ocaklılar olarak Turan sevdalısı gönüldaşlarımıza ve kardeşlerimize ulaşmak, geleceğin teminatı olan gençlerimizin bu davayı sürdürmeleri için imkanlar yaratmaktır. Türklüğü ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü bayrak sevgisini anlatmak yaşatmak. Geleceğin teminatı olan gençlerimizi madde ve uyuşturucu konusunda bilgilendirmek ve uyuşturucuya karşı her kulvarda mücadele etmek,Milli birlik ve bütünlüğü Türk örf ve adeti gereği Yardımlaşma ve insanı değerleri hayata geçirmek, Düşen bir kardeşimize sırtımızı dönmek yerine el uzatıp omuz omuza bir olmak birlik olmak amacındayız .Bugün ayakta olabiliriz ama yarın ne olacağımızın garantisi yokken bir olmak birlik olmak için bizim mücadelemiz Turan Ocakları Karaman Elbeyliği olarak ilimizde faaliyetlerimize hız kesmeden devam edecek çıtayı yükseltmek için mücadele vereceğiz, Türk töresi geleneği hükmüyle yürütülecek olan bu görevde araştırılmaya eleştirilmeye açık olacağız. Bizlerden desteğini esirgemeyen bütün herkes verdiği desteğin nereye gittiğini sorgulama hakkına sahiptir ve her şey şeffaf ve açık olmalıdır diyerek yolumuza devam edeceğiz. Bizim derdimiz Turan bizim amacımız kardeşlerimizin okuması ve genç nesile elimizden geldiğince destek olabilmektir farklı bir düşünce ve amacı olan kimsenin bizim yanımızda işi olmayacaktır Allah Azze ve Cele her daim yar ve yardımcımız olsun diyorum herkese teşekkürlerimi bir kez daha iletiyorum” dedi.