19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Karaman'da düzenlenen resmi törenle kutlandı. Kutlamalar ilk olarak Kazım Karabekir Spor Salonunun önünden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Gençlerin yoğun katılımı ile başlayan kortej yürüyüşü, Kazım Karabekir Spor Salonu önünden başlayarak Mut Caddesi ve devamında Yunus Emre Caddesi üzerinden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla son buldu. 
Aktekke Meydanında Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile gerçekleştirilen törene Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, antrenörler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ümmü Gülsüngelgeç’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Aktekke Meydanında Taekwondo ekibinin gösterileriyle başlayan etkinlikler, güreş gösterileri, judo gösterisi, wushu gösterisi, karate gösterisi, def grubunun müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. 
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Türkiye ve yurt dışında yapılan spor müsabakaları sonunda dereceye giren wushu, güreş, karate, engelliler yüzme, taekwondo ve judo branşlarındaki sporculara Karaman Valisi Murat Koca tarafından ödülleri takdim edildi. 
Son olarak ise, protokol üyeleri tarafından meydanda açılışı yapılan vitray sergisi gezildi.
Gerçekleştirilen tören sonunda açıklama yapan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını düzenlemiş olduğumuz çeşitli aktivitelerle yapmış bulunmaktayız. 15 Mayıs 2015 tarihinde başlatmış olduğumuz Gençlik Haftası çalışmalarını çelenk sunma töreni ile başlatarak bunun yanında Karaman'da çeşitli branşlarda sportif faaliyetlerle kutladık. Bugün kortej yürüyüşümüz ile başlayan kutlamalara, çelenk sunma, Aktekke meydanında spor gösterileri, halk oyunu gösterileri, def grubumuzun gösterileri ile 2015 yılında dereceye girmiş olan sporculara Karaman Valimiz Sayın Murat Koca tarafından ödüllerin verilmesiyle sonlandırdık. İnşallah bu çalışmalarımızı önümüzde ki yıllarda daha tabana yayarak daha geniş bir şekilde kutlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.