Karaman'da 25 bine yakın kayıtlı motosiklet var. Bu motosikletlerin bazılarının ne vergileri ödenmiş durumda ne de sigortaları mevcut. Hatta bazılarının kayıtları olmasına rağmen kendileri bulunamıyor. Bunun yanında yüzlerce de kayıt tescili bulunmayan motosiklet trafikte. 

Kent merkezinde yoğun şekilde motosikletler üzerinde uygulama yapan polis ekipleri, yakaldıkları bu motosikletleri yediemin otoparkına teslim ederken, birçok sürücü yasal işlemleri yerine getirip motosikletlerini otoparktan almıyor. Otopark'ta toplanan bu motosikletler ise yasal süre dolduktan sonra Milli Emlak Müdürlüğü'ne devrediliyor.

Yüzlerce motosiklet bulunan ve adeta bir motosiklet çöplüğünü andıran Karaman Şoförler Odası yediemin otoparkındaki motosikletlerden 300'ü işlemleri tamamlandıktan sonra bir kamyona yüklendi.

Otopark yetkilileri polis ekiplerinin her gün 3-5 tane kendilerine motosiklet teslim ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir çoğunun sahibi gelmiyor. Çünkü motorunu kurtarmak için harcayacağı para motosikletten daha fazla. Zamanla burada bir yığılma oluyor. Belli bir süre geçtikten sonra Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri bu motosikletleri kamyonlara yüklettirerek Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na ait işletmelere gönderiliyor. Orada bu motosikletler parçalanarak tekrar ekonomiye kazandırılıyor. Bu günde 300 adet motosiklet İzmir Aliağa tesislerine gönderildi. Her sene bu şekilde biriken 2 - 3  kamyon motosiklet gönderiyoruz."dedi.