Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun içeriğiyle ilgili olarak Defterdar İhsan Mintaş, Karaman’da vergi borcu bulunan 34 bin kişinin bulunduğunu söyledi.

İhsan Mintaş, Defterdarlık Yemek Salonunda kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Defterdar İhsan Mintaş’ın yanı sıra Vergi Dairesi Müdürü Sevgi Kebabcı ile Müdür yardımcıları katıldı. Mintaş, Karaman’da 34 bin borçlu mükellefin bulunduğunu belirterek, “Bu mükelleflerimizi iş yerlerinde ziyaret ederek yapılandırma hakkında bilgiler verip, yeni verilen haklardan yararlanmalarını sağlayacağız. Mükelleflerimize taksitlendirme kapsamında borçlarını kredi kartı ile ödeme imkânı da sunacağız. Vergi borcu bulunan vatandaş borcunu öğrendikten sonra vadelendirme işlemi yaptırarak ödeme yapabilecek. Mükelleflerimiz başvurularını yazılı olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sayfasından veya bağlı bulunduğu vergi dairesine giderek yapabilecek. Başvuru esnasında herhangi bir dava açılmayacak ve davası varsa bile vazgeçilecek. Mükelleflerimiz 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvurularını yapabilecek. Karaman’da yaklaşık 34 bin borçlu mükellefimiz var. Yasanın yürürlüğe girdiği 29 Eylül tarihinden itibaren bugüne kadar bunlardan 2 bin 49’u başvuruda bulundu ve bin 688 kişinin işlemleri tamamlandı. 704 kişi ise internet üzerinden başvurusunu yapmış. Vatandaş yapılandırdıkları borçlarını Aralık ayından itibaren ödemeye başlayacak. Mükelleflerimizin bu haktan mutlaka yararlanmalarını istiyoruz” dedi.

Mintaş, Defterdarlık Gelir İdaresi Müdürlüğü’nün Karaman’da tahakkuk sayılarıyla ilgili verdiği bilgide ise, “Eylül 2013 sonu itibariyle 226 milyon 51 bin 904 lira tahakkukumuz, 140 milyon 586 bin 196 lira tahsilatımız var. 2014 yılında 287 milyon 582 bin 252 lira tahakkukumuz var. 178 milyon 288 bin 735 liralık da tahsilâtımız var” diye konuştu.