Geçtiğimiz Gezi Eylemleri sırasında 16 Haziran 2013  başına biber gazı kapsülünün isabet etmesi ile ağır yaralanan ve 269 gün sonra yaşam savaşını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Anıt park'ta toplandı.

Hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümü Karaman’da hükümete karşı protesto eylemine dönüştü. Elvan, Karaman’da Gençlik Kültür Derneği üyeleri ve Eğitim Sen Sendikası tarafından anıldı.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen, CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul ve Başkan Adayı Merih Ünver’in de katıldığı eylemde, alanda toplanan kalabalık Hükümeti protesto ederek slogan eşliğinde Berkin Elvan’ı andı.
Gençlik Kültür Derneği Grup sözcüsü Ömer Sarı, yaptığı konuşmada;
“Berkin’in yiyemediği ekmeği Bilal’e yedirmeyeceğiz. Yıkılacaksın, korkacaksın, titreyeceksin  hükümet. 15 yaşındaki orada ne işi vardı diyen zihniyetlere sesleniyoruz. Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakıyoruz. Hırsızlığı öğretmiyoruz. Ya siz. Bizim kardeşimize bir sözümüz var. Annesine bir sözümüz var. “Berkin’in Ali’nin, Ethem’in hesabını almadan gelmeyin”dediler. Ağlamayın anneler bir oğlunuzu yitirdiniz. Ama sizde oğul bitmez. Biz oğullarınızın intikamlarını, hesaplarını soracağız. Şimdi arkadaşlar oturuyoruz. Adalet için can direnişimizi sürdürüyoruz.”dedi.
Daha sonra oturma eylemi yapan “Hepimiz Berkin’in öldürmekle bitmeyiz. Berkin’in katili AKP’nin polisi. Gezi şehitleri onurumuzdur. ”diyerek slogan attı ve şarkılar ve mum yakarak Berkin Elvan’ı andı. Polis gözetiminde eylemlerini slogana atarak sürdüren grup daha sonra alandan olaysız bir şekilde dağıldı.

Eğitimsen başkanı Derya Kart ise yapmış olduğu basın açıklamasında şöyle dedi;''''11 Mart 2014 sabahına o acı haberle uyandık… Berkin’in minik bedeni, 16 kiloya (ON ALTI kilo) düşmüş o minik bedeni, 269 gün direnmişti, fakat 11 Mart sabahı artık aramızdan ayrıldı minik bedenli ama dev yürekli Berkin Elvan.
“Polisine destan yazdıran” faşizm, ekmek almak için evden çıkan Berkin’i kendine tehdit olarak görmüştü. 16 Haziran 2013 sabahında mahallesini polis gaza boğduğu için annesinin ekmek almaya gitmesine razı olmadı “Aney senin ayağın sakat, bir şey olursa kaçamazsın..." dedi ve ekmek almaya kendisi çıktı… 

Berkin Elvan’ın katili, sadece ona hedef alarak gaz bombası atan polisler değil, Gezi direnişi sırasında “talimatı ben verdim”, “kahraman polisimiz destan yazdı” sözleriyle kendisine itaat etmeyenlere bütün nefretini kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, halk düşmanlarına, faşist çetelere ve tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybedenler gibi, tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet terörünün son kurbanı olmuştur. 

Eğitim Sen olarak, 15 yaşındaki oğullarını ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyoruz. Berkin kardeşimizin katilleri başta olmak üzere, talimat verdiğini kabul eden Başbakan dâhil, bütün sorumlular halka hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımıza söz veriyoruz. 

Ekmek almak için çıktığı eve 269 gün sonra tabut içinde dönen Berkin Elvan. Katilleri halen bulunmadı, aramızdalar ve o katillere emir verdiğini gururla söyleyen adam, oy almak için utanmadan meydanlarda… 

Bir ülke düşünün ki kendi çocuklarını öldürmeye doymuyor. 

18 yaşındaki Medeni Yıldırım, 19’undaki Ali İsmail Korkmaz, 20’sindeki Mehmet Ali Ayvalıtaş, 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik, ikisi de 22 yaşında olan Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert ve en yaşlıları olan 26’sında polis kurşunuyla katledilen Ethem Sarısülük ve de en küçükleri olan, 14’ünde vurulan, uykusunda 15’ine giren Berkin Elvan, bizi sakın affetmeyin, sizin hesabınızı katillerinizden soramadık, sorana kadar da asla affetmeyin bizleri!

Berkin öyle bir destan yazdı ki: Bundan sonra bu ülkenin insanları her ekmek almaya gidişinde Berkin’i hatırlayacak, Berkin’i haykıracak. Şimdi bağırmanın, haykırmanın zamanıdır. Çünkü sadece,  çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil. Bizler de haykırıyoruz: Berkin’i öldürenler annesinin gözyaşlarında boğulacaktır. ''dedi

Daha sonra oturma eylemi yapan gurup olaysız bir şekilde dağıldı. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri alması gözlerden kaçmadı.