22 Mayıs 2014 Perşembe günü TOKİ Kapalı Pazarında açılışı yapılan fuara; Vali Murat Koca, Belediye Başkan V. Ali Konukseven, Vali Yardımcıları Sedat Yıldırım, Rıza Gençoğlu ve Mustafa Sarıkaya, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, daire müdürleri, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Hürriyet Mahallesinde bulunan Kapalı Pazar alanında düzenlenen Tarım Fuarının açılışında konuşan Karaman Valisi Murat Koca, Karaman'ın bir tarım kenti olduğunu söyledi.

Karaman'lı üreticinin her zaman teknolojiyi takip ettiğini ifade eden Koca, "Bu gün burada açılışını gerçekleştiğimiz Tarım Fuar'ını çok önemsiyoruz. Çünkü çiftçimiz burada yenilikleri yakından görme fırsatı buluyor. Alternatifleri bir arada görüp, değerlendirme fırsatı buluyor. İnşallah bu etkinlik daha da gelişmiş olarak ileriki senelerde devam eder. Tüm üreticilerimizin çiftçi bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Karaman Ziraat Odası başkanı Recep Muğlu da Çiftçi Bayramı etkinliklerini 17 Mayıs tarihinde yapmayı planladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Soma'da meydana gelen üzücü olay sonrası programı erteledik. Bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu fuar ile etkinlikleri başlatıyoruz. Etkinliklerimiz bu alanda 25 mayıs akşamına kadar devam edecek. Etkinliklerin eğlence bölümlerini iptal ettik. Burada fuarımıza katılan firmaların çoğunluğu Karaman firmaları. Sergiledikleri makineler Karaman'da üretiliyor. 25 Mayıs günü Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar etkinliklerimize katılıp fuarımızı ziyaret edecekler. O gün toplu açılışlarımız olacak. Tüm halkımızı ve çiftçilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz."

Açılış sonrası ziyaretçilere Konya usulü yemek ikramında bulunuldu.