Enerya, Karaman’da elektrik faturalarında tasarruf, farklı kampanyalar ve cazip koşullar ile tüm abonelerine elektrik sağlamak için harekete geçti.
Enerya, aylık elektrik kullanımı sayaç başına
373kWsaat düzeyinde ve en az 130 TL üzerinde olan konut ve ticari işletmelere elektrik sağlamak üzere tüm altyapısını ve hizmet ağını tamamladı.

Karaman’da elektrik sağlanması konusunda açıklama yapan Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, aylık elektrik kullanımı 373 kWsaat düzeyinde ve en az 130 TL üzerinde olan konut ve ticari işletmelere elektrik sağlamak üzere tüm altyapı ve hizmet ağının tamamladığını söyledi. Uzun,  “10 yıldır Antalya, Konya, Karaman, Ereğli, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir illerinin doğal gaz dağıtımını yürütüyoruz.  Enerya Türkiye’nin 2. en yaygın doğal gaz dağıtım şirketi olarak 11 şehirde bugüne kadar 450 milyon TL’lik yatırım ile 6500 km’lik dağıtım ağı kurdu. 10 yıl içinde hızlı bir yatırım planı ile bulunduğumuz illerde nüfusun ortalama yüzde 85’ine hizmet götürerek 2014 yılında 800 binden fazla aboneye, 1,5 milyar TL’lik ciroya ve toplamda 2,8 milyar metreküplük hacme ulaştık. Bugün artık doğal gazdaki bu tecrübemiz ve kaliteli hizmetimizi elektrik sağlamada da üstlenmek üzere çalışmalarımızı tamamladık” dedi. 

Karamanlılar elektrik faturalarında tasarruf edecek

Elektrik piyasasında yürürlüğe giren serbest tüketici limiti kanunu ile artık kriterleri sağlayan tüketicilerin istedikleri elektrik sağlayıcı firmayı seçebilecekleri bilgisini veren Aslan Uzun, bu yasa ile artık tüm tüketicilerin Enerya’ya başvurarak elektriklerini Enerya’dan alabileceklerini söyledi. Uzun, “Enerya abonelerin kullanım durumuna göre mevcut elektrik faturalarındaki,  elektrik net birim fiyatında daha cazip bir teklif sunacak. Diğer elektrik tedariki yapan şirketlerden farkımız, doğal gaz dağıtımı yaptığımız şehirlerde müşterilerimize aynı ödeme noktasından hem elektrik ve doğal gaz faturalarını birlikte ödeme imkânı, hem de müşterilerimizin elektrik faturalarında tasarruf sağlayacağız.” dedi.   

Abonelere elektriğin mevcut hat üzerinden verileceğini, yeni bir hat çekilmesi veya inşaata gerek olmadığını belirten Aslan Uzun, “Enerya olarak hatlarda sıkıntı olmadığı sürece, elektrik arzını sağlamayı garanti ediyoruz. Elektrik faturalarında tasarrufa gitmek ve daha kaliteli hizmet almak isteyen Karamanlıları Enerya Elektrik’e abone olmaya çağırıyoruz. Hiçbir ek ücret ödemeden her ayın 5’ine kadar Enerya’ya gelerek sözleşme imzalayan abonelere bir sonraki ayın 1’inden itibaren elektrik verilecek. Sözleşme imzalanmasından itibaren mevcuttaki sistem devam edecek olup, artık elektrik faturası Enerya tarafından gönderilecek.“ diye belirtti.

Enerya olarak elektrik satışındaki öncelikli hedeflerinin doğal gaz dağıtımı yapılan illerdeki mevcut serbest tüketicilerden, serbest tüketim limiti üzerinde elektrik kullananların Enerya Elektrik’e geçirmek olduğunu belirten Uzun, “Aynı zamanda müşterilerimizde elektrik farkındalığı yaratmayı planlıyoruz. Bu amaçla müşterilerimize ilerleyen zamanlarda elektrik faturaları ile birlikte bilgilendirme dokümanları göndereceğiz. “ dedi.

Uzun, Enerya’nın tüm enerji yatırımlarındaki 2015 yılı hedeflerini de şöyle özetledi: “Bugün 2,8 milyar metreküp gaz hacmini yönetiyoruz. 2015 yılında abone sayımızı ve yönettiğimiz gaz hacmini geliştirmeye devam edeceğiz. Bunun yanında elektrik ticaretinde hedefimiz tüm illerimizde başlayıp Türkiye’ye yayılarak müşterilerine en yakın enerji şirketi olmayı ve 2018’e kadar yenilenebilir yatırımlarımız ile elektrik üretiminde de pay almayı hedefliyoruz.” 

Enerya Karaman İşletme Müdürü Abdulkadir Kılıç “Karaman’da 9 yıldır doğal gaz dağıtımını yürütüyoruz. 32 milyon TL’lik yatırım ile 429 km’lik dağıtım ağı kurduk. 2014 yılı sonu itibariyle doğal gaz dağıtım ağımız ile 43 Bin haneye doğal gazı ulaştırarak, 34 Bin adedini doğal gaz ile tanıştırdık. 98 milyon metreküplük gaz satış hacmi 2014 yılını tamamladık.” dedi.

HABER
 MERKEZİ