30 Mart yerel seçimlerinde 18 yaşını dolduran birçok genç ilk defa oyunu kullanırken, yaşı itibariyle sayısız defa seçim için sandık başına giden tecrübeli vatandaşlarımız da vardı.

Karaman'da da yaşı itibariyle seneleri geride bırakan ve birçok kez oy vermek için sandık başına giden Cemile Yavuzaslan en tecrübeli seçmenlerden biri olarak sandık başındaydı. 96 yaşında olan ve hala zekası ve çevikliğiyle görenlere maşallah detirten Cemile Nine her Türk vartandaşı gibi 30 Mart Günü oyunu kullandı.

KGRT imtiyaz sahibi Medeni Yavuzaslan'ında annesi olan Cemile Nine oyunu titizlikle kullanırken, oyunun da hayırlı olmasını da diledi.


TÜRKİYE’NİN EN YAŞLI SEÇMENİ DE OYUNU KULLANDI

Siirt’in Eruh ilçesinde yaşayan Türkiye’nin en yaşlı seçmeni oyunu kullandı.

Eruh ilçesi Gedikkaşar köyünde oturan 129 yaşındaki Mehmet Esen oyunu kullandı. Köyde oturan yaşlı adamı, araçla evinden alan torunu, Eruh merkezde 75. Yıl Orta Okulu’na götürdü. Bir yakının yardımıyla oy kullanma kabinine giden Mehmet Esen, daha sonra oyunu kullandı. Oy kullanma işlemleri sonrası Türkçe bilmediği için Kürtçe açıklama yapan Mehmet Esen, “Seçimin Türk ve Kürt coğrafyasında yaşayan halklara barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Dünyanın en güzel yer altı ve yer üstü zenginlik kaynakları Türk ve Kürt coğrafyasındaki topraklarda mevcuttur. Bu seçimin kardeş olan Türk ve Kürtlere huzur barış getirsin” dedi.
 
Bir müddet oturup dinlenen yaşlı adam daha sonra köye geri götürüldü.