Karaman’da eğitim camiası tekrar Türk Eğitim-Sen dedi. Karaman’da merkez ilçe dahil bir ilçe dışında tüm ilçelerde yetkiyi 1262 üye sayısı ile Türk Eğitim-Sen aldı. Bu sayıya YURT-KUR ve Üniversite dahil değildir.

Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı yaptığı basın açıklamasında: ”Türkiye genelinde yetkili olan sendikanın 123 TL’ye memuru masada 2 günde yüzüstü bıraktığını, enflasyon farkını bile hükümetten talep etmediğini ve memurun bu anlayışa Karaman’da yetki vermediğini söyledi.2014 ve 2015 yıllarını kapsayan dönem ne yazık ki heba edildi dedi.”

Ziya Hotamışlı, eğitim camiasının onlarca sorunu, isteği, beklentisi, özlük hakları vb konularda sıkıntıları varken bunlar toplu görüşmede hiç gündeme getirilmedi. Daha 28 günlük bir görüşme takvimi dururken 2 günde imzalar şipşak atıldı. Diğer sendikalar yok sayıldı.

Türk Eğitim-Sen, gücünü üyelerinden, haklılığından, ilkelerinden, savunduğu değerlerinden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanun, yasa, yönetmelik ve genelgelerde ifadesini bulan haklarından alır.

Ziya Hotamışlı, Türk Eğitim-Sen’in emek, hak, adalet, kimlik, erdem, ehliyet, liyakat, sevgi, barış, huzur, birlik-beraberlik ve ahlaktan yana tavır aldığını belirtti.

Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, bu mücadele de bize güç veren, dua eden, Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Yönetim Kuruluna, Kadınlar Komisyonu’na, İlçe Temsilcilerimize, Üniversite Temsilcilerimize, İşyeri Temsilcilerimize, YURT-KUR çalışanlarımıza ve kıymetli üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sağ olun, var olun.

Üyelerimizin emanetine, teveccühlerine layık olmaya çalışacağız. Allah hepinizden razı olsun.

Ziya Hotamışlı, Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu’nun fedakar üyeleri adına en içten sevgi, selam ve saygılarımı sunuyorum. Ülkemiz için, Karaman için sizlerle daha nice güzel başarılara imza atmak üzere…Emanetettiğiniz yetki Karaman için hayırlı uğurlu olsun. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Allah’a emanet olun.



Sendikaların üye sayıları:

TÜRK EĞİTİM-SEN:1262

EĞİTİM BİR-SEN :1190

EĞİTİM İŞ :185

EĞİTİM-SEN :161

AKTİF-SEN :88