Karaman Belediyesi, Gerçekleştirdiği Bütün Çalışmalarında Sosyal Belediyecilik Anlayışına Uygun Hareket Etmeye Devam Ediyor. Karaman Belediyesi Özellikle Engelli Vatandaşlara Yönelik Göstermiş Olduğu Hassasiyetlerle Örnek Bir Belediye…
Belediye Hizmet Binası Girişinde Ve İçerisinde, Özellikle Tekerlekli Sandalye Kullanmaya Mecbur Kalmış, Yürüme Engelli Vatandaşların Rahatlıkla İşlemlerini Halletmeleri İçin Bütün Fiziki İmkânlar Sağlanmış Durumda. 
Belediye Otobüslerinde De Buna Benzer Önemli Uygulamalar Bulunmakta. Otobüslerdeki Rampa Sistemleri İle Yine Tekerlekleri Sandalye Kullanan Vatandaşlar Bu Otobüsleri Kolayca Kullanabiliyorlar.
Bunların Yanında Şehrin Birçok Noktasındaki Parklara Kurulan Oyun Alanları Da Engelli Çocuklarımızın Kullanabileceği Şekilde Dizayn Edildi.

Kaldırımlara Özel Şeritler Yapıldı
Alt Ve Üst Yapı Çalışmalarında Tarihi Bir Çalışma Örneği Gösteren Karaman Belediyesi, Bu Çalışmalarda Da Engelli Vatandaşları Unutmadı. Yapılan Kaldırımlarda, Görme Engelli Vatandaşların Yönlerini Bulabilmeleri İçin Özel Tasarlanmış, Kabartmalı Taşlardan Şeritler Oluşturuldu. Bu Sayede Görme Engelli Vatandaşlarda Kaldırımlarda Yürürken Yönlerini Kolaylıkla Bulabilecekler.
Belediyeden Yapılan Açıklamada, Önemli Caddelerde Gerçekleştirilen Bu Uygulamanın Önümüzdeki Günlerde Şehrin Tamamında Uygulanacağı Bilgisi Verildi.

Gönül Gözü Kahvesinde Çalışanlar Engelli Vatandaşlar
Karaman Belediyesi’nin Engelli Vatandaşlara Yönelik Yapmış Olduğu Bir Diğer Örnek Çalışma İse Gönül Gözü Kahvesi. Bu Kahvedeki Müşterilerde, Çalışanlarda Engelli Kişilerden Oluşuyor. Daha Önceden İçkili Bir Restoran Olarak Kullanılan Bu Bina, Bu Yıl Belediyenin Yenileme Çalışmaları Neticesinde, Yeniden Tasarlandı, Çok Güzel Ve Anlamlı Bir Mekân Olarak Kullanılıyor.

“Hz. Yunus Bizlere Yaratılanı Yaratandan Ötürü Sevmeyi Öğütledi”
Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, Konuyla İlgili Şunları Söyledi: “Halka Hizmet Hakk’a Hizmet Anlayışı İle Çıkmış Olduğumuz Bu Kutlu Yolda,  Önceliğimiz Daima Vatandaşlarımızın Huzurunu Ve Refahını Sağlamak Oldu. Çünkü Hz. Yunus Bu Topraklarda Bizlere “Yaratılanı, Yaratandan Ötürü Sevmeyi” Öğütledi. O Yüzden Hiçbir Ayrım Yapmadan Tüm Halkımız İçin Çalıştık. Engelli Vatandaşlarımızı Görmezden Gelemezdik, Hayatlarını Kolaylıkla İdame Edebilmeleri İçin, Gerçekleştirdiğimiz İrili Ufaklı Bütün Hizmetlerimizde Onları Da Düşündük Ve Düşünmeye Devam Edeceğiz.”