Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz kursları ile gençlerin uğrak yeri olan Gençlik Merkezleri faaliyette olan ve yeni açılacak olan ücretsiz kursları ile gençlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Ücretsiz olarak alanında uzman eğitmenlerce hizmete giren İngilizce, İşaret Dili, Diksiyon, Ney, Gitar, Bağlama, Kaat-ı Sanatı, Vitray, Halk Oyunları, Hat, Karakalem, Kaligrafi kurslarının yanı sıra ücretsiz olarak yeni açılacak olan Bilgisayar, Osmanlı Türkçesi, Kuran-ı Kerim, Arapça, Almanca, Masa Tenisi, YGS Matematik ve Model uçakçılık gibi  branşlara 7-29 yaş grupları arasında bulunan çocuklar ve gençler müracaat edebilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık “ Devam eden ve açılacak olan kurslarda amacımız çocuk ve gençleri sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere yönlendirerek fikren ve bedenen sağlıklı, kültürünü tanımalarını ve yaşamalarına imkân sağlayacak serbest zamanlarını kendi istekleri doğrultusunda değerlendirerek topluma yararlı bireyler yetiştirmektir. Bu doğrultuda Karaman Gençlik Merkezi tarafından Bilgisayar, Osmanlı Türkçesi, Kuran-ı Kerim, Arapça, Almanca, Masa Tenisi, YGS Matematik ve Model Uçakçılık gibi branşlarda kurslar açılacaktır. Belirtilen kurslara katılmak isteyen çocuk ve gençlerin Karaman Gençlik Merkezi’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.