Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nazım Boynukalın, Türk Hava Kurumu Başkanı Mahmut BüyükyağcI, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır Havacılık Meslek Yüksekokulunun açılması ile ilgili Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’ı ziyaret etti.
Daha önce Bakanı Elvan'dan alınan randevu doğrultusunda konu ile ilgili olarak, Milletvekili Mevlüt Akgün, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal BAN toplantıya katıldı.
Toplantı çerçevesinde Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban Havacılık Meslek Yüksekokulu ile ilgili okulun Karaman'da kurulması ile ilgili yazıyı yükseköğretim kurumu başkanlığına yazdıklarını ve okulun kurulumu ve gerekli resmi işlemlerin yapılması ile ilgili her türlü yardımı yapacaklarını ifade etti.
Ayrıca Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım Türkiye de 1500 kabin ve yer ekibine ihtiyaç olduğunu, okuldan mezun olan kabin ekibi ve yer ekiplerinin işlerinin hazır olduğunu belirterek, personelin eğitim ihtiyacını karşılayacak eğitim pisti yapılması için gerekli desteği sağlayacağını ifade etti.
Ulaştırma ve Denizcilik Bakanımız Lütfi Elvan’da okulun bir an önce açılması için hızlı hareket edilmesi konusunda gereğinin yapılmasını ifade ettiğinden, Dernek Başkanı Ömer Nazım Boynukalın’da okulumuzun acil ihtiyacı olan araç ve gereçlerin alımına başladıklarını ifade etti.