"BİR GENÇ İÇİN İMAM HATİPLİ OLMAK ÖRNEK OLMAYI İFADE EDER"
İmam Hatip Okullarının ana hedefi bu okulların kurucu beyni olan Merhum MahmudCelaleddin Ökten Hocaefendi’nin tabiri ile "asrın ihtiyaçlarını müdrik, doğuyu ve batıyı iyi bilen münevver, dindar görüneceğim diye mutaassıp olmayan, aydın desinler diye de dinden taviz vermeyen, tavizsiz fakat müsamahakâr" insanlar yetiştirmektir. İmam-Hatip Okullarının  nihai hedefi mana kökleriyle barışık, dindar gençlerin yetiştirilmesidir. Bu ideal ile Türkiye’nin son elli yılında eğitim ve hizmet hayatında çok önemli yere sahip olan İmam-Hatip Okulları mezunları siyasetten ekonomiye, bürokrasiden sivil toplum kurumlarına toplumun çeşitli kademelerinde başarı ve etkinliklerini kabul ettirmiş durumdadırlar. 
İmam Hatipli olmak değerlerine bağlı kalmada, milletine ve mukaddesatına bilinçli bir şekilde sahip çıkmada, sevgi, saygı, merhamet, adalet, işini hakkıyla yapma, hoşgörüyle tüm insanlığı kucaklama gibi evrensel hassasiyetlerle yaşamada önder olmaktır. İmam Hatipli olmak, bütün bu düşünceler eşliğinde hayatın içinde olmaktır. Kısacası bir genç için İmam Hatipli olmak örnek olmayı ifade eder. 

“KARAMAN’DA İMAM HATİP OKULLARININ DURUMU”
Karaman’da İmam Hatip Ortaokullarına ve Liselerine halkın her geçen gün daha fazla teveccüh ettiği gözlenmektedir.İlimizde bulunan 3 İmam Hatip Ortaokulu kurulduğundan bu yana 2000 civarı öğrenciye ulaşmış artan talepler doğrultusunda Kemal Reis İmam Hatip Ortaokulu bu yıl öğrenci kaydı almaya başlamıştır.