Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde Nisan ayı olmasına rağmen lapa lapa kar yağdı.

Karaman'ın Toros Dağları'nın zirvesinde bulunan bin 750 rakımlı ilçesi Sarıveliler'de, Nisan ayında lapa lapa kar yağdı. Kış mevsiminde yağan karla beyaza bürünen dağlar, beyaz örtüsünü muhafaza ederken, son yağan karla birlikte bazı bölgelerde kar kalınlığı 4 metreye kadar ulaştı. Kar yağışı gün boyu aralıklarla yağmaya devam etti.

SARIVELİLER'DE KIŞ MEVSİMİ ÇOK ÇETİN GEÇTİ

Karaman'ın Taşeli Bölgesi'nde yer alan Sarıveliler ilçesinin zorlu bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, "İlçemiz, Torosların bin 750 rakımında bulunmaktadır. Bu yıl çok çetin bir kış mevsimi yaşadık. Nisan ayında bile burada lapa lapa kar yağıyor. Bu yağışların ilçe açısında olumlu yönleri olduğu kadar olumsuz yönleri de bulunmaktadır. Yollarda toprak kaymaları ve çökmelere neden olmaktadır" dedi.

Bu kış mevsiminde ilçe merkezine 3 metre kar yağışının olduğunu anlatan Başkan Samur, "Şu an bile yaylalarımızın yolları halen kar nedeniyle kapalı durumdadır. İlçe merkezimizde ise alt büyük ölçüde zarar görmüş durumdadır. Yerel yönetim olarak bizleri gücü ortadadır. Biz tüm gücümüzü seferber etmiş durumdayız. Ancak bizim buna gücümüz yetmeyecek. Merkezi yönetimden bu anlamda yardım bekliyoruz. Sarıveliler ilçemizi Güneydoğu'nun daha da doğusu olarak tabir edebiliriz" diye konuştu.