Karaman’da 1 Nisan’da yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek öğrenciler Mevlana Hazretleri’nin annesi Mümine Hatun ile yakınlarının kabirlerinin bulunduğu Aktekke Camii’nde dua ettiler. Sabah Dersanesi öğrencileri aileleri ve öğretmenleri ile İkindi Namazı’nın kılınmasından sonra dua ettiler. Programla ilgili bir açıklama yapan Dersane Müdür Yardımcısı Ümit Şaşdım, öğrencilerin uzun süredir sınava hazırlandıklarını belirterek, 1 Nisan’da yapılacak YGS’de hedefledikleri puanı almak düşüncesi ile Aktekke Camii’nde topluca dua etme taleplerini kendilerine ilettiklerini söyledi. Şaşdım, gerekli yerlerden izin alarak ve hazırlıkları yaparak onlara yardımcı olduklarını söyledi. Fiili duanın yanında kavli duanın da önemine inandıklarını söyleyen Şaşdım, Karaman’ın en önemli manevi mekanlarından biri olan Aktekke Camii’nde öğrencilerin aileleri ve öğretmenleri ile hem Kuranı Kerim okuduklarını hem de dua ettiklerini ifade etti.
Öğrencilerden Ebru Baydan ilk defa gireceği YGS’ye iyi hazırlandığını ancak başarı için duanın önemine inandığını söyledi. Baydan, sınava girecek tüm arkadaşlarına ve öğrencilere başarılar diledi. Sınava 2.kez girecek Şeyda Gökalp de bu yıl girecekleri YGS ve LYS’de kendileri için hayırlı olacak puanları almayı ve güzel bir üniversiteye yerleşmeyi istediklerini belirterek sınava hazırlık sürecinin yanında duanın da mutlaka olması gerektiğini ifade etti.
Bayan ve bay öğrencilerin ayrı ayrı yaptıkları program camii çıkışında dersanenin ballı süt ve simit ikramı ile sona erdi.
 
Sabah Dersaneleri Müdürü Ahmet Eraslan da programlarla ilgili yaptığı açıklamada,öğrencilerin  sınavlara hazırlık sürecinin yoğun bir çalışma temposu şekilde devam ettiğini belirterek “Onlar üzerlerine düşeni yaptılar. Aileleri ve öğretmenleri ile yapılan dua ile işin manevi yönünü de eda ettiler. Şimdi onlar gönül rahatlığı ile sınava girecekler.” dedi.