2-3 Mart tarihlerinde Piri Reis Kültür Merkezi Satranç Eğitimi Merkezinde düzenlenen Çocuk ve Gençler Satranç Yarışmaları sona erdi.

Turnuvada Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani Karaçam, Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, Özel Babaoğlu İ.Ö.O. Müdür Yardımcısı Ali Dinç, satranç hakemleri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

Bütün okulların katılım gösterdiği turnuvada 142 kişi yarıştı. İl Temsilcisi Eroğlu’dan aldığımız bilgilere göre Karaman’da minik, küçük, yıldız ve gençlerden oluşan 32 takım ile 2950 lisanslı sporcu bulunduğu bunlardan 1400’nün aktif olduğu öğrenildi.

Turnuva sonunda dereceye girenler madalya ve kupalarını aldılar. En son olarak toplu hatıra fotoğrafı çekilerek turnuva sonlandırıldı.
 
Bu turnuva sonucu yarışmada dereceye girenlerin Karaman’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonada İlimizi temsil edecekleri öğrenildi.

Okul Sporlar Satranç Turnuvası Sonuçları

Minikler  Okul Sıralaması;
1.Vali Ali Akan İlkokulu
2.Özel Babaoğlu İ.Ö.O.
3.Şehit Durmuş Ali Uzun İ.Ö.O

 Minikler Bireysel Sıralama
1.Ali Rıza Şekerci
2.Emre Dilmeç
3.İsmail Furkan Ünal

 Küçükler  Okul Sıralaması
1.Özel Babaoğlu İ.Ö.O
2.Sabiha Gökçen İ.Ö.O
3.Fikret Ünlü Yibo

Küçükler Bireysel Sıralama
1.Elif Ceren Koçer
2.Mustafa Temel
3.Yasin Özkan

 

Yıldızlar  Okullar  Sıralaması
1.Özel Babaoğlu İ.Ö.O
2.Yunus Emre İ.Ö.O
3. İstiklal İ.Ö.O

 

Yıldızlar Bireysel Sıralama
1.Hasan Burak Ayan
2.Yunus Emre Ün
3.Ataberk Sarıgil

 

Gençler  Okullar  Sıralaması
1.Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi
2.Karaman Anadolu Lisesi
3.Bifa Lisesi 

Gençler  Bireysel Sıralama
1.Mücahit Sarıyar
2.Mustafa Karaduman
3.Furkan Erbakış




“Çocuk ve Gençler Türkiye Satranç Şampiyonası”na Karaman ev sahipliği yapacak.
16-25 Nisan’da yapılacak olan Şampiyona için yaklaşık 600 sporcu ile birlikte 1000’e yakın insan Karaman’a gelecek.

Türkiye Satranç Federasyonunca düzenlenen “Çocuk ve Gençler Türkiye Satranç Şampiyonası”na Karaman ev sahipliği yapacak.

Konu ile ilgili Türkiye Satranç Federasyonu Karaman İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu yaptığı açıklamada; Federasyonun Çocuk ve Gençler Satranç Türkiye Şampiyonası Karaman’da yapılacağını, Şampiyona için 600 civarında sporcu ve beraberindekilerle birlikte yaklaşık bin kişinin Karaman’a gelmesinin beklendiğini belirtti.

Eroğlu; “Böyle büyük bir Organizasyona ev sahipliliği yapacak olmaktan mutluyuz. Yaklaşık bin kişi Karaman’da bir hafta süre ile kalacak.

Bu Şampiyona ile hem Karaman’ın tanıtımı yapılacak, hem de Karaman’ın bu tip organizasyonlarda ne kadar başarılı olduğunu gösterme fırsatını bulacağımıza inanıyorum.
16-25 Nisan’da yapılacak olan Şampiyona için Valimiz Sayın Murat Koca ve Belediye Başkanımız Sayın Dr. Kamil Uğurlu bize her türlü desteği vereceklerini belittiler ve bu konuda da verilecek destek için bugün Valilikte bir toplantı düzenlenecek.

Amacımız bu Şampiyonayı en iyi şekilde değerlendirerek yüz akı ile çıkmaktır ve bunu da el birliği ile yapacağımıza inanıyorum” dedi.