Karaman'da Sağlıkta fiziki şartlarda eksiklikler bitmek üzere
Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“Karaman ilimizde sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmesini sağlamak amacı ile ilimizdeki sağlık yatırımlarına önem veriyoruz.

Başta Karaman Merkez olmak üzere ilçelerimizde de hizmet atağımız devam etmektedir. 

Şöyle ki;

1.Toki tarafından inşa edilen Devlet Hastanesi:
Karamanımıza bölgenin en modern hastanelerinden birini kazandırmak için çıktığımız hayırlı yolda sona ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. Toki tarafından inşa edilmiş devlet hastanemizin geçici kabulü için Toki yetkilileri Karaman’a gelerek çalışmalarda bulunmuş ve eksikliklerin tamamlanması için müteahhit firmaya 3 haftalık süre vermiştir. Eksiklikler tamamlandığı zaman hastanemizin kesin kabulu gerçekleştirilecek ve gecikme ile de olsa yılbaşına doğru inşallah faaliyete geçmiş olacaktır.

2.Ayrancı İlçe Hastanesi: 
Ayrancı ilçemize yapımına karar verilen küçük ilçe hastanesinde bir yandan Toki tarafından yapılan toplum sağlığı merkezi inşaatı %45’ler seviyesinde iken müteahhit tarafından tekrar işe başlanılmış, diğer yandan sağlık bakanlığı’nca projesi hazırlanan ek bina inşaatı projesi çalışmalarında sona gelinmiş olup, önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleştirilecektir.

3.Kazımkarabekir İlçe Hastanesi: 
Kazımkarabekir ilçemizde inşa edilecek küçük ilçe hastanemizin arsa temini işi milli eğitim bakanlığı tarafından sonuçlandırılmış olup, ilçe belediyemizin katkıları ile önümüzdeki günlerde bu arsa sağlık bakanlığı’na devredilecektir. projesi hazır olan hastanenin ihalesi de en kısa sürede gerçekleştirilecektir.

4.Başyayla Toplum Sağlığı Merkezi: 
Başyayla ilçemize yapılacak olan toplum sağlığı merkezi binasının projesi bakanlığımız tarafından tamamlanmış olup ihalesine önümüzde ki günlerde çıkılacaktır.

5.Sarıveliler ilçe hastanesi ek bina inşaatı: 
Sarıveliler ilçe hastanemize güç katacak ek bina projesi tamamlanmış ve sağlık müdürlüğüne gönderilmiştir. bu günlerde ek bina inşaatı ihalesine çıkılacaktır.

6.Ermenek Devlet Hastanesi ek bina inşaatı: 
Ermenek Devlet Hastanesi Taşeli Bölgemize hizmet veren önemli bir hastanedir. hastanemizin fiziki mekan eksiklikleri tamamlanırken, diğer yandan da uzman hekim ihtiyaçlarını gidermek için çabalamaktayız. bu amaçla Ermenek devlet hastanesine yapılacak olan ek binanın rpojesi bitmiş olup bugünlerde yapım ihalesine çıkılacaktır.

Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız temalarda Karaman İlimize sağlık hizmetlerinde güç katacak olan yatırımlarda ödenek sıkıntısının bulunmadığı ifade edilmiştir. 

Ayrıca Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin, mevcut 82. Yıl Hastanemize taşınması ile ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir.

Bütün bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Sağlık Bakanlarımız başta olmak üzere Bakanlığımız çalışanlarına ve emeği geçen tüm ilgililere teşekkür ederim.” dedi.