Bir tek sinema salonunda hizmet veren sinema sektörünün Karaman’da ortalama 30 ila 40 bin arasında seyircisi var.

Nas Sinema sorumlusu Halim Sarıtaş, 300 kişi kapasiteli sinema salonunda, vizyona giren her filmi gösteremediklerini söylüyor.
Kentin kültürel ve sosyal yaşamına yönelik yapılan her araştırmada sinema ve tiyatronun eksikliğini gündeme getiren Karaman’da, yılda ortalama 30 ile 40 bin kişinin sinemaya gittiğini öğreniyoruz. Ekmek ile eğlenmek arasında kalan vatandaş sinemaya gitmek isterse tam bilete 11 TL, öğrenciye 9 TL ödeyecek. İki çocuklu dört kişilik bir ailenin sinema maliyeti ise 40 TL .

Sarıtaş, sinema izleyicisinin Karaman’da ki yaş grubunun 15-30 yaş arasında olduğunu söylüyor. Bir zamanlar Karaman’ın en önemli eğlence merkezi olan sinemanın, gelişen teknolojiyle birlikte eski günlerini arattığını belirten Sinema sorumlusu Halim Sarıtaş, sinemayı özel günlerinde slayt sunumu için tercih edenlerin ise azımsanmayacak ölçüde olduğunu belirtiyor. Özellikle evlenme tekliflerinin sinemada, kişi tarafından hazırlatılan özel slaytlar eşliğinde yapıldığını anlatan Sarıtaş şubat ayında sevgililer gününde 30’a yakın kişinin özel slayt sunumu yaptığını söyledi.
Makinist Dairesini merak edenler var…
Sinema sektörünün görünmez kahramanları makinistlerin dairesi, sinema icat edildiği günden bu yana her zaman merak edilmiştir. Sinema makinisti Nuri Düzen, bu geleneğinin bozulmadığını doğruluyor.
Düzen, pek çok ailenin çocuklarına makinist dairesini gösterdiğini belirterek, en çok çocukların merak ettiğini anlatıyor. Teknolojiyle birlikte çok şeyin değiştiğini belirten Düzen, değişmeyen şeyin makinist dairesine olan ilgi ve merakın olduğunu söylüyor.