*Mevcut Stadyumun yeri değerlendirilerek, Yeni bir Stadyum ve Gençlik Merkezi için büyük bir proje üzerinde Belediye çalışmalar yapıyor,
*Sporda başarılar elde etmek için, Su sporları başta olmak üzere, futbol ve diğer bazı spor dallarında sürekli spor yapılması noktasında çalışmalar başlatılacak, sürekli spor yapanların spor malzemeleri karşılanacak, spor alanlarına toplu taşımada belediye servis ikanı sağlayacak,
*Engelli çocuklar için de özel program ve çalışmalar yapılacak,

Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan Karaman’da sporda başarı ve spor altyapısı konularında bir basın toplantısı düzenleyerek önemli konulara değindi.

Cuma günü saat 17’de kapalı yüzme havuzu üzerindeki kafede düzenlenen toplantıya, Lütfi Elvan, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı
Celalettin Güngörer ile Parti yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu’nun yaklaşık 2 yıldır yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdikten sonra Milletvekili Lütfi Elvan konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Elvan; “Bu toplantı ile Karaman’da spor altyapısı konusunda izleyeceğimiz yol haritasını ortaya koyacağız.” diyerek sözlerine başladı.

Lütfi Elvan; “Sporla uğraşan öğrenciler hem derslerinde hem de gelecekte başarılı olurlar. Onun için Karaman’da öğrenciler için bir spor altyapısı oluşturmamız lazım.

Bugüne kadar sporda bireysel başarılar elde edildi Karaman’da. İl Müdürlüğü’ne kayıtlı 7-8 bin sporcu var ama bu rakamın sadece bini sürekli spor yapıyor.

Karaman’da tüm öğrencileri (Üniversite dahil) spora yöneltir ve sürekli spor yapmalarına imkan verirsek başarı elde ederiz.

Bu noktada biz sürekli spor yapacakların forma gibi diğer spor malzemelerini karşılayacağız.
Belediye sporcuların toplu çalışmaları için toplu taşımada servis sağlayacak.
Özellikle İlköğretim öğrencilerini sporla buluşturmak için bir çalışma yapacağız ve altyapı oluşturacağız. 
Sporda başarı için sürekli spor yapan gençlerimizin sayısının artırılması ile elde edileceği bilinci ile hareket edeceğiz. 
Olimpik bir yüzme havuzumuz var ama yüzmede bir başarımız yok.
Onun için sürekli spor yapmanın önemini bilerek bir takip sistemi oluşturulacak.
Spor dallarında eksik olan Antrenör sorununu çözeceğiz, Yüzme ve Su Sporlarına önem vereceğiz. Sürekli spor yapan kişi sayısını binlerden 15-20 binlere çıkartmalıyız. Sürekli spor yapmak isteyen tüm öğrenciler bu imkanı mutlaka sağlayacağız.

Öğrencileri İnternet kafelerde boşa zaman kaybetmelerini ve kötü alışkanlıklar edinmelerini de spor yapmalarını sağlayarak önleyeceğiz.
Biz nasıl bir potansiyele sahip olduğumuzu bilmiyoruz. Ermenek’te bir Su sporları faaliyeti ile spora olan ilgiyi gördük.

Karaman’da şu anda spor altyapımız ne çok iyi, ne de çok kötü. Bazı Beldelerimizdeki spor salonlarının bakımları yapılması lazım ve bu konuda çalışmaları başlattık.

Futbolda arzumuz 2. Ligde bir takımımızın olmasıdır. Belediyemiz bu yıl Futbol takımının 3. lige çıkartmak için güzel bir çalışma başlattı ve inanıyorum ki Karaman Belediyespor bu sezon yeniden 3. lige çıkar.
Şimdi Karaman’da Spor altyapısının daha iyi hale getirilmesi için Belediyemiz yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

Kısa vadede değil ama orta vadede mevcut stadyumun bulunduğu yer değerlendirilerek yine TOKİ aracılığı ile 15 bin kişilik bir yeni stadyum ile Modern bir Gençlik Merkezi ile geniş spor alanlarının yer alacağı bir spor kompleksi proje çalışmalarımız var ve önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile bu konuda bir görüşme yapacak Belediye Başkanımız.

İnanıyorum ki bu proje 1,5 yıl içerisinde hayata geçer. Proje için 1,5 – 2 Milyon TL’lik bir bütçe düşünülüyor ama biz bu rakamın 6-7 Milyon TL’ye çıkartılması için çalışıyoruz ve inşallah bunu da başaracağız.

Bu arada Ermenek’te Ahmet Keleşoğlu tarafından yaptırılan Kültür Merkezini de Gençlik Merkezine dönüştürerek Ermenek’teki gençlerimize daha iyi imkanlar sunacağız.

Bu arada engelli çocuklarımız için de özel bir çalışma yapacağız, onlara destek olup inşallah bu çocuklarımız arasından Milli sporcular yetiştireceğimize inanıyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da yaptığı konuşmasında; “Vekilimizin bize verdiği talimat doğrultusunda yeni İmar Planında Spora çok özel yerler ayırdık. Bir avan proje hazırlıyoruz, 15 bin kişilik modern bir stat, 2 adet antrenman alanı ve geniş bir spor kompleksi olarak proje çalışmalarımız sürüyor ve vekilimizin aldığı randevular ile ilgililere bu projemizi sunarak bu kompleksi Karaman’a kazandıracağız.” dedi. 

PİRİ REİS VADİSİ KONUTLARI İÇİN TALEP TOPLAMA İŞİ BU HAFTA BAŞLIYOR

*TOKİ Tarafından yapılacak çalışmada, Kuğulu Park ile Eski Belediye Binası 3. katında bulunan yerde Vadi konutları için talepler kabul edilecek.

Karaman Belediyesi’nin projesi olan ve TOKİ ile yapılan mutabakat ile bu yıl sonuna kadar yapım çalışmalarına başlanması beklenen Piri Reis Vadisi projesi kapsamında bölgeye TOKİ tarafından yapılacak olan konutlarla ilgili talep toplama işlemi bu hafta yapılacak.

Konuyla ilgili Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu’nun yaptığı açıklamada; Piri Reis Vadisi Projesi ile TOKİ’nin bölgede yapacağı konut ve Villalar için talep toplanmasına bu hafta başlanacağı ve TOKİ yetkililerinin biri Kuğulu Park, diğeri de eski Belediye Binasının 3. katında oluşturulacak masalarda vatandaşlardan konut talepleri alınacak.
Projeye bu yıl sonuna kadar başlanması ve muhtemelen de 2 yıl veya daha kısa sürede de projenin bitirilmesi hedefleniyor.

KENT MEYDANI PROJESİ KAPSAMINDA KALE ARKASINDAKİ ALANA REZİDANS KONUTLAR 
Karaman Belediyesi projelerinden olup, projelendirme çalışmaları tamamlanan ve TOKİ ile yapılan mutabakat çerçevesinde bu yıl sonuna kadar çalışmalarına başlanması beklenen Kent Meydanı Projesi kapsamında bir alanın daha lüks konut yapımına ayrıldığı ve buraya da lüks Rezidans Konutlar yapılacağı öğrenildi.

Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu’nun verdiği bilgiye göre, Kale arkasında Belediye mülkiyeti olan ve eskiden Lunapark kurulan alana TOKİ tarafından lüks Rezidans Konutlar yapılacağı bildirildi.


KENT MEYDANI PROJESİ İÇERİSİNDE YER ALAN ANAFARTALAR ORTAOKULU VE KALE İLKOKULU PROJE İÇERİSİNE ALINDI
*M.E. Bakanlığı’nın onayı ile Anafartalar Ortaokulu bu alan için devredilirken, Belediye bölgede 2 modern okul yaparak M.Eğitime teslim edecek.

Karaman Kent Meydanı Projesi içerisinde kalan ve proje içerisinde Yeşil alan, ticari ve konut alanı olarak belirlenen Anafartalar Ortaokulu ile Kale İlköğretim Okulu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından projeye devri onayını verdiği öğrenildi.

Okul yerlerinin proje kapsamına alınması ile Karaman Belediyesi’nin bölgeye yürüme mesafesinde olan 2 ayrı yere 2 modern okul yaparak Milli Eğitime teslim edeceği öğrenildi.

Böylece Kent Meydanı Projesi önünde hiçbir engelin kalmadığı ve proje çalışmalarının da bu yılsonuna kadar başlatılacağı öğrenildi.