Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Karamanı Ziyareti Hayırlı Hizmetlere Vesile Oldu
Karaman Milletvekilimiz Mevlüt Akgün konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“05.01.2013 Cumartesi günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarımız Sayın M. Habib Soluk’un Karaman’ı ziyareti, ilimiz ve bölgemiz için yeni müjdelere vesile olmuştur. Bu ziyaretin gerçekleştirilmesine vesile olan Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’a Karaman Milletvekilleri olarak teşekkür ediyoruz. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Lütfi Elvan ile birlikte gerçekleştirdiğimiz temaslar ve ziyaretler sonucu Karamanımıza ulaştırma konusunda yeni müjdeler verilmiştir;

•  Konya-Karaman Hızlı Tren hattının ray ihalesi 18 Şubat 2013 Pazartesi günü gerçekleştirilecektir.

•  Karaman-Konya ve Karaman-Sertavul yolu sıcak asfalt çalışmalarının baharla birlikte hız bir şekilde yapılmasına başlanması kararlaştırılmıştır.

•  Karaman-Ereğli Yolunun mevcut devam eden çalışması ile birlikte Ereğli’ye kadar çift yol yapılması kararlaştırılmıştır.

•  Yine projesi devam eden Karaman Çevre Yolu Projesinin Karaman Belediyesi’nce 18. Madde çalışmaları bitirilir bitirilmez ihalesinin yapılması kararlaştırılmıştır.

•  Karaman-Mut-Silifke Yolunun yüksek standartlı bir yol haline getirilmesi ve çalışmaların bu şekilde yürütülmesi kararı alınmıştır.

•  Mut-Ermenek Yolunda çalışmaların devamı ve sıcak asfalt kapsamına alınmasına karar verilmiştir.

•  Ermenek Çevre Yolunun hızla bitirilmesi kararlaştırılmıştır.

•  Ayrıca, Ermenek-Başyayla-Taşkent Yolunun Serper ve Yörük Pazarı Geçidi Projesi bittiğinde ihalesinin hemen yapılmasına karar verilmiştir.

•  Sarıveliler-Alanya Yolunda Sarıveliler çıkışı olan tarafın 26 Km’sinin Ocak Ayı’nda ihale edileceği bilgisi verilmiştir.

•  Karaman-Bucakışla-Ermenek Yolunun 2013’den itibaren hızlandırılması kararı alınmış ve müteahhitte yer teslimi gerçekleştirmiştir.

Bütün bu ve buna benzer yatırımlar şehrimizin sosyal ve ekonomik gelişimine büyük katkı verecek yatırımlardır. Bütün bu yolların yapılması için 1.5 Milyar TL’nin üzerinde bir yatırım gerçekleştirilmiş olacaktır.

Bu hizmetlerin Karamanımıza kazandırılmasında pay sahibi olan başta Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese Karaman Halkı adına teşekkür ediyor, ayrıca, ilimizi ziyaret ederek, bu müjdeleri Karaman Halkına ileten Sayın Müsteşarımıza tekrar teşekkür ediyor, yatırımların hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.