Vali Murat Koca, yoğun bir ilgiyle takip edilen ve içeriği ile izlenme rekorları kıran “Çanakkale için söyle” müzik eseri için kamera karşısına geçen İrfan Ataseven Anadolu lisesi Öğrencileri ve yöneticileri ile bir araya geldi.

20 Mart 2015 Perşembe günü Polisevinde gerçekleştirilen ve sohbet ortamında geçen buluşmaya, Vali Koca’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Muhammed Uğur ve müzik eserinde oynayan okul öğrencileri katıldı.

Buluşmada, okul öğrencileri 100 yıl önce yaşanan Türk tarihinin en önemli savaşlarından birisi olan ve tarihin akışını değiştiren bir destan olan Çanakkale savaşlarında göğsünde vatan sevgisiyle yedi düvele meydan okuyan ve “Çanakkale geçilmez”  diyerek, bu kutsal toprakları emanet eden neslin hatırasının yaşatılması için böyle bir projede yer almaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade ettiler.

Böylesine anlamlı ve güzel bir müzik eserinin hazırlanmasında ve ortaya çıkarılmasında emeği geçen başta İngilizce öğretmenleri Muhammed Uğur olmak üzere, projeye destek veren Vali Murat Koca’ya teşekkür eden öğrenciler, Karaman’ın tanıtımı açısından çok önemli bir görev gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

Öğrenciler, ortaya koydukları bu eserin müzisyeninden yönetmenine kadar ekip çalışmasının bir sonucu olduğunu belirttiler. Bu projeyle hedeflerinin Çanakkale ruhunu ortaya koymak ve 100 yıl önce yaşanan ve tarihe damgasını vuran savaşta yaşananları genç nesillere aktarabilmek olduğunu söyleyen öğrenciler, çektikleri bu müzik eserinin sadece Türkiye genelinde değil, başta Avrupa olmak üzere 80 ülkede büyük bir ses getirdiğini ifade ettiler.

“Çanakkale İçin Söyle” projesinin mimarlarından olan İrfan Ataseven Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Muhammed Uğur ise, Çanakkale ruhunu ortaya koyan böyle bir projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, farklı mekânlarda gerçekleştirilen bu çalışmanın bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu söyledi.

Farklı duygu ve düşüncelerin harman edilmesiyle böylesine güzel ve anlamlı bir çalışma ortaya çıkarıldığını dile getiren Uğur, amatör bir ruhla yapılan bu çalışmanın sonucunda elde edilen güzel sonuçların kendileri açısından daha güzel projeler üretme adına olumlu etkisi olduğunu söyledi.

İl Emniyet Müdür Mehmet Şahne ise konuşmasında, böyle bir çalışmanın içerisinde yer alan öğrencileri tebrik ederek, “Vatan için ölünür ama sizin borcunuz yaşayarak dedelerinizin bıraktığı emanete sahip çıkmak ve bu yüzyılın Türklerin yüzyılı olması için uğraş vermektir. Siz bu milletin istikbali olarak bu savaşı kazanmak zorundasınız. Çanakkale beyinlerimizde, düşüncelerimizde, fikirlerimizde ve yüreklerimizde yaşamaya devam ediyor. Ortaya koyduğunuz bu özgün ve anlamlı çalışmadan dolayı sizleri tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Vali Murat Koca ise, “Türkiye’de lise seviyesinde bir ilk olma özelliği taşıyan bu projeyi gerçekleştiren öğrencileri tebrik etti. Vali Koca, projenin bu kadar beğenilmesinin nedeninin Çanakkale ruhu olduğunu söyledi.100 yıl önce yaşanan ve Türk tarihin dönüm noktası sayılan Çanakkale savaşlarında henüz 13 -14 yaşlarındaki çocukların şehit düştüğünü ifade eden Vali Koca, yaşanan ölüm kalım mücadelesinde okulların o dönem içerisinde mezun veremediğini söyledi.

Vali Koca, çok güzel niyetlerle yapılan bu çalışmanın Çanakkale ruhunun günümüzde de yaşatıldığının bir belgesi olduğunu belirterek insan olmanın ve Çanakkale geçilmez diyerek namusunu çiğnetmeyen bir ecdadın torunlarının bu tarz eserler ortaya koyarak, geçmişine sahip çıkması bizleri de mutlu ediyor. Bununla birlikte sizlerin kendi alanlarınızda belli mesleklere sahip olarak memleketinize güzel bir şekilde hizmet etmenizi ve ülkemizi her alanda söz sahibi olan lider bir ülke konumuna getirmenizi diliyoruz.

Geçmişini bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesi şüphesiz ki en büyük arzumuzdur. Sizin gibi duyarlı bir gençliğe sahip olduğumuz için durur duyuyoruz. Sizler bu ülkenin geleceğinin umudu, yarınlarısınız. Ülkemizi hedeflenen noktalara ulaşması, güçlü ve söz sahibi bir ülke konumuna gelebilmesi sizin gibi gençlerle mümkün olabilecektir. Buna yürekten inanıyor, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Karaman’ın tarihi ve kültürel ve doğal güzelliklerini yansıtan 45 farklı bölgede çekimleri yapılan “Çanakkale İçin Söyle” müzik eseri lise seviyesinde Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. 

 Haber Merkezi