İşte Karaman'dan gelen "YENİ YIL" mesajları:

İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖREN’İN YENİ YIL MESAJI;

Ülke ve millet olarak geleceğe güvenle bakmalı, 2015 yılının bizlere sunacağı yeni fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Büyük milletlerin gelecek vizyonları, ufuk ve hayalleri geniş olmak zorundadır.Tüm çabamızı, ülkemizin kalkınmasına, demokrasimizin daha da güçlenmesine ve her alanda çağdaş dünyayı yakalamaya harcamalıyız. Türkiye, yetişmiş insan gücü, genç nüfusu, geçmişten gelen köklü birikimi ve zengin kaynaklarıyla dünyanın ileri gelen ülkeleri arasında yerini alma yolunda hızla ilerlemektedir. Ülkemizin küresel boyutta barış, istikrar ve refaha katkıda bulunan çok yönlü dış politikasına destek olmak amacıyla parlamentolar arası diplomasi çabalarını etkin bir şekilde sürdürmüştür. Ülkemizde yaşanan değişimin, şanlı tarihinden aldığı ilham ve güçle bundan sonra da her alandaki gelişim çabalarına destek olmaya, milletimizin beklentilerini karşılamaya kararlılıkla devam edecektir. Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak daha ileriye taşımak hepimizin en temel görevidir. Hiçbir sorun umutsuzluğa, yılgınlığa ve karamsarlığa kapılmamızı gerektirecek kadar büyük değildir.

Tarihin derinliklerinden süzülerek gelen binlerce yıllık kardeşliğimizi, birbirinden çetin sınavlarla perçinlenen birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç bozamaz. Millet olarak bizlere düşen, bölünmez bütünlüğümüzü ve toplumsal barışımızı korumak, sorunlarımızı diyalog ve sağduyuyla çözerek destansı mücadeleler sonucunda bizlere bırakılan ülkemize sahip çıkmaktır. Milletimize, devletimize ve geleceğimize güven duymaktır. 2015 yılının, Türkiye’nin ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel alanda gelişmeye devam edeceği, yeni başarılara imza atacağı, dünya üzerinde olumlu izler bırakacağı bir yıl olacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, yeni yılın ülkemize ve tüm insanlığa, barış, huzur ve güven getirmesini diliyorum.

CHP PARTİ MECLİS ÜYESİ AHMET ERTUĞRUL’UN YENİ YIL MESAJI;

Sevinçler, acılar, umutlar ve umutların yitirildiği bir yılı geride bırakıyoruz. 2014 tarihte en ilginç olayların yaşandığı bir yıl olarak yerini alacaktır. Demokrasi, insanlık, emek, yolsuzluk, gençlik ve terör açısından hareketli bizleri umutlara ve umutsuzluklara sevk eden bir yıl oldu.

2014 yılına 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile merhaba dedik, ülkemizi yöneten iktidar mensuplarının nasıl zengin olduklarını ve yargı sistemimize yapılan müdahaleler ile nasıl aklandıklarına hep birlikte şahit olduk. Bir süre sonra Taksim Gezi Parkında ağaçların kesilmesine tepki gösteren bir grup gencin demokrasi, çevre ve özgürlük için nasıl mücadele verdiklerine, ülkemizin gençlerinin haklarına nasıl sahip çıktıklarını tüm ülkemize yansıyan mücadele ile destek olduk, geleceğimiz için umutlandık. Soma ve Ermenek başta olmak üzere emekçi kardeşlerimizin iş cinayetlerine kurban edilmeleri, devletin denetleme mekanizmalarının çalışmadığını, araya hatırlı insanların girdiği gerçeğini öğrenerek acılar yaşadık. Kapitalizmin doğayı nasıl tahrip ettiğini Manisa da kesilen zeytin ağaçları ile yaşadık hukuk mücadelesinin kazanılmasının birilerini durdurmadığını ama köylünün milletin efendisi olduğunu, insanlarımızın çabalarını hep birlikte gördük. Ergenekon davasında terör örgütü kurmakla suçlanan ülkemize hizmet etmiş paşaların, insanların, özgür medyanın, aydınların serbest kalmalarını, yıllarca haykırmalarımızın haklılığını gördük sevindik. Komşularımızın iç karışıklıkları, terör ile binlerce insanın öldüğünü, ülkemize mültecilerin akın ettiğini, bağımsızlığın, birlik olmanın önemini bir kez daha yaşadık.

Her şeye rağmen 2014 yılının tüm olumsuzluklarını geride bırakıp, yeni yılda 2015 de hayata umutla bakıyoruz. 2015 yılında demokratik, güçlü, aydınlık ve refah içinde, yolsuzlukların, iş ve kadın cinayetlerinin, çevre katliamının sona erdiği bir Türkiye için çalışmaya, birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edeceğiz tüm hemşehrilerimizin sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yıl geçirmelerini diliyor yeni yıllarını kutluyorum. Saygılarımla.

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN YENİ YIL MESAJI;

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak başta Karaman’ın ve ülkemizin bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak için çaba gösterdiğimiz bir yılı daha geride bıraktık.

2015 yılının şehrimiz ve ülkemiz adına ortak değerlerimizin daha ön planda olacağı, çalışma ve üretme şevkimizin geçmiş yıllara oranla daha çok artacağı, huzurun, kardeşliğin ve barışın egemen olduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesinin ve Karaman halkının yeni yılını kutluyor, herkesin huzurlu ve mutlu bir yıl geçirmesini diliyorum.

KARAMAN DEFTARDARI İHSAN MİNTAŞ'IN YENİ YIL MESAJI;

2015 Yılının Ülkemize ve tüm dünyaya, sağlık, mutluluk, huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eder, sevdiklerinizle birlikte nice mutlu yıllar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI M. GÖKHAN ALKAN VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA YAYINLADIĞI ORTAK YENİ YIL MESAJI;

Yeni ümitler ve yeni beklentilerle girilen 2015 yılında, öncelikle dileğimiz, ülkemiz ve tüm dünyada huzurun, hoşgörünün egemen olmasıdır. 2015 yılında ilimizde, ülkemizde ve dünyada sevgi, barış, kardeşlik ve yardımseverlik duygularının arttığı, nefret ve düşmanlığın yerini, her yerde her gönülde barış ve kardeşliğe bıraktığı, huzur ve güvenin yaşandığı, içinde yaşanılan zamanın en ince ayrıntılarıyla faydalı bir şekilde hissedildiği güzel günler temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle barışın, huzurun, toplumsal birlik ve beraberlik ruhunun egemen olduğu güzel bir yıl olmasını dileyerek,  sevgi ve saygılarımızı sunarız 

KARAMAN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN YENİN YIL MESAJI;

Karamanlı Hemşerilerimizin, yeni yıla huzur ve güven içerisinde girmelerini sağlamak amacıyla genel güvenlik önlemlerine ek olarak bir dizi tedbirler alınmıştır.

İlimizde Asayiş ve Trafik yönünden meydana gelebilecek olayları önlemek ve olaylara anında müdahale edebilmek için resmi/sivil ekiplerin yanı, sıra halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş ve eğlence merkezleri, otogar, meydanlar, caddeler ve sokaklarda, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, sahte para, taciz, hırsızlık vb. olayların önlenmesi ve meydana gelen olaylara en kısa sürede müdahale edilmesi amacıyla ekipler ve yaya devriyeler görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaştıklarında 155 Polis İmdat telefonunu arayarak gerekli yardımı isteyebilirler.

Sürücülerimizden özellikle alkollü olarak araç kullanmamalarını ve trafik kurallarına uymalarını diler,

2015 yılının Karamanlı Hemşerilerimize, Ülkemize ve Milletimize hayırlı, uğurlu olmasını, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederiz.

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ’NÜN YENİ YIL MESAJI;  

Hedef 2023’e bizi bir yıl daha yaklaştıran, büyük ve güçlü yeni Türkiye idealine kavuşturacak olan bir yılı daha geride bıraktık. 2014 seçimlerle dolu bir yıl olarak içerden ve dışarıdan yapılan tüm zorlama ve dayatmalara rağmen demokrasinin ve milletin ortak beraberliğinin sağlandığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve AK Parti’nin dolayısıyla yeni Türkiye’nin başarılarıyla dolu bir yıl olarak tarihteki yerini aldı.

2015'in birlik, beraberlik içinde geçmesini diliyorum.

Bugün, Cumhuriyetin çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden daha yakınız. Hiç şüphesiz Türkiye'nin yıldızı, büyük dinamizmiyle 2015'te daha da parlayacak ve bütün dünya, ilimizin, ülkemizin, milletimizin başarılarını daha sık konuşacaktır. Bölgemizde ve dünyada her geçen gün artan itibarımızı daha da yükseltirken mazlumdan yana, barışın ve adaletin sesi olmaya devam edeceğiz.

AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKÇA’NIN YENİ YIL MESAJI;  

Biten bir yılın ardından her yeni yıl, yeni başlangıçlara umutla baktığımız, barış,huzur ve mutluluklar için, yeni bir fırsat penceresidir". Yeni yılın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Herkes yeni bir anayasa istiyor, 2015 yılının yeni bir anayasa yılı olması, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, hoş görünün hâkim olduğu, yarınlarımıza umutla baktığımız, üzüntülerin sevince dönüştüğü bir yıl olması hepimizin ortak temennisidir.

Biten bir yılın ardından her yeni yıl, yeni başlangıçlara odaklandığımız, hassasiyetlerimizi biraz daha olgunlaştırdığımız, olaylara daha müspet baktığımız bir yıl olmalıdır, 2015 yılının her yönden ülkemiz için büyük bir kalkınma hareketi olacaktır, İnanıyorum ki dün olduğu gibi bugünden sonra da milletimiz daha büyük sevinçleri, daha büyük heyecanları beraber yaşayacaktır. Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımak, hedeflerimizi en üst seviyede tutmak hepimizin önceliği olmalıdır, bu duygu ve düşüncelerle 2015 yılının başta Karamanımız olmak üzere, bölgemize, ülkemize ve milletimize hayırlara ve berekete vesile olmasını temenni ediyor, beklentilerinizin gerçeğe dönüşmesini, her şeyin gönlünüzce olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Yeni Türkiye, Yeni Güç, Hedefimiz 2023.