Pusula Sağlık Gönüllüleri Derneği (PUSAD) Mart ayında bir grup sağlık çalışanı ve iş adamları ile gittiği Nijer gezisi izlenimlerini düzenlediği programla Karamanlılarla paylaştı. Demosan Otel’de düzenlenen programa Karaman Valisi Murat Koca ve eşi Vildan Koca, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç  ve Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Nuriye Ulu, Karaman Valiliği Özel Kalem Müdürü Murat Zafer, Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kılınç ve Sudurağı Belde Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Canbal: Tabela derneği değiliz

Programın açılış konuşmasını yapan PUSAD Başkanı Dr.Abdullah Canbal, derneklerinin tabela derneği olmadığını söyleyerek yurt içinde ve dışında bir çok gezi düzenlediklerini ve Uluslar arası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) bünyesinde sağlık alanında ciddi sıkıntılar çeken yerlere sağlık hizmeti götürdüklerini belirtti.
 
Canbal, Nijer gezisinde hem sağlık taraması yaptıklarını hem de gıda yardımı yapıp bir su kuyusunun açılması noktasında çalışmalar yaptıklarına dikkatleri çekerek renk, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan ve hiçbir menfaat beklemeden benzeri çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 
 
Program, USAF’ın faaliyetleri ile PUSAD’ın Nijer Gezisi’nin izlenimlerinin izlendiği görüntülerden sonra Konya Mevlana Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1.sınıf öğrencisi Malili Bouna Coulibaly adlı öğrencinin duygularını aktarıp teşekkür ettiği kısa konuşması ile devam etti.
 
 
Nijer Gezisi’ne katılan Göz Doktoru Metin Bilgin, sivil toplum örgütlerinin gerek yurt içinde gerek yurt  dışında değişik etkinliklerle kardeşlik köprüleri kurma anlamında çalışma yapmasının önemine değinerek PUSAD’a destek olanlara teşekkür etti. Karamanlı İş Adamı Mehmet Ali Binarbaşı da yaptığı açıklamada Nijer gezisi ile şükredilecek çok şeyin olduğunu anladığını ifade ederek bu tür programlara imkanı olanların katılması gerektiğini söyledi.
 
 
Sunuculuğunu Tiryaki FM Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Sütçü'nün yaptığı program  Karaman Valisi Murat Koca ve eşi Vildan Koca’nın Nijer Gezisi’ne katılan sağlık çalışanları ve işadamları ile Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen Ulusal Matematik Yarışması’nda (UMATYA) 5 madalya alan Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencilerine  teşekkür belgesi vermesi ile sona erdi.