Karaman Belediyesi’nin öncülük ettiği ve vatandaşlarla birlikte el ele vererek yapmayı planladığı Ahmet Yesevi Camii inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. 82 yaşındaki Makbule Tartan, yapılan bu camiye yüksek miktarda para yardımının yanı sıra, bir dükkândaki hissesini camiye bağışladı.
Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’yu makamında ziyaret eden Makbule Tartan şunları söyledi; Hayatım boyunca okullara, camilere, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım. Dünya malı dünyada kalır. Belediyemizin önderlik ettiği bu caminin yapımında benimde bir payım olsun istedim. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” dedi.
Makbule Tartan’ın bu örnek davranışından memnun olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu ise şunları kaydetti; “ Makbule Teyzemizden Allah razı olsun. Tüm insanlığa örnek olacak bir davranışta bulunuyor. Karaman Belediyesi olarak başladığımız cami inşaatımız vatandaşlarımızın da destekleri ile son derece güzel ilerliyor. Yardımlarını esirgemeyen bütün halkımızdan, esnafımızdan, iş adamlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından Allah razı olsun” dedi
Karaman’ın En Modern Camisi Olacak
Vatandaşların aynî ve nakdi olarak destek olduğu Ahmet Yesevi Camii, 3800 m2 arsa üzerine yapılıyor. 2000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin içerisinde; Gasilhane, Kur’an Kursu Odası, Taziye Kabul Odası, WC, Duş ve abdest alınabilecek yerler bulunmakta. Hemen arkasına yapılan, eşsiz güzellikte gül çeşitlerinin bulunduğu Gül Bahçesi ile bütünleşecek olan cami, Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte.