Karaman, güneş enerjisi, biyogaz enerjisi ve rüzgâr enerjisiyle enerjinin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
 
Türkiye’de güneş enerjisi potansiyelinin en yüksek olduğu illerin başında gelen Karaman, yenilenebilir enerjinin başkenti olma yolunda emin adımlara ilerleyerek enerji çeşitliliği artırıyor.
 
Kurulacak her tür yenilenebilir enerji tesisinin başta bölge olmak üzere ülke ekonomisine ve doğaya sağlayacağı katkı düşünüldüğünde,  yenilenebilir enerjinin günümüz dünyasının vazgeçilmezleri arasında olduğu bilinmektedir. İlimizde de yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş, biyogaz ve rüzgâr enerjisi yatırımları artmaya başlayarak önemli bir ivme kazanmaya başlamıştır.
 
Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirmek ve bu alandaki portföyünü güçlendirmek vizyonu ile yola çıkan Borusan EnBW Enerji, Mersin’in Mut İlçesi Gökçetaş Köyü ile Karaman Merkez Medreselik köyü sınırları içerisinde kurulan “Mut Rüzgâr Enerji Santrali” RES ile beraber yatırımını tamamladığı iki önemli rüzgâr enerjisi santrali Harmanlık RES ve Koru RES’i de faaliyete geçirdi.
 
Genel itibariyle 90 metre yüksekliğinde ve 60 metre kanat uzunluğuna sahip olan Mut Rüzgâr Enerji Santralinde kurulan 16 adet rüzgâr gülünün her biri 3 MW elektrik enerjisi üretecek olup, rüzgâr enerji santrali sayesinde Türkiye’nin enerji üretimine ve doğaya çok önemli bir katkı yapması planlanıyor.
 
23 Mayıs 2015 tarihinde ilk fazının devreye girdiği 19,8 MW’lık Mut Rüzgar Enerli Santralinin 16,5 MW’lık ikinci fazı oluşturan 5 türbin için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıve Borusan EnBW Enerji arasında 5 Haziran 2015 tarihinde geçici kabulü yapılarak, üçüncü fazın da Haziran ayı ortasında devreye girmesiyle santralin tam kapasite hizmete girmesi beklenmektedir.