ÜNİVERSİTELİ GENÇLER VE HUZUREVİ SAKİNLERİ BİR ARADA
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım bölümü öğrencileri huzurevi sakinlerinin 18 – 24 Mart Yaşlılar Haftasını kutlamak amacıyla Meşguliyet Terapisi dersi kapsamında harika bir etkinlik gerçekleştirdi.

Yetkililerden yapılan açıklamda;''18’i huzurevi sakini yaklaşık 100 kişiyle gerçekleştirilen etkinliğe huzurevi personeli, üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı ve Çocuk Gelişimi bölümleri öğrencileri, yüksekokul müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin SEZER, müdür yardımcısı Öğr. Gör. Keriman YILDIZ, Öğr. Gör. Ümmühan ÜNLÜ, Öğr. Gör. Habibe ÇALIŞKAN ve Öğr. Gör. Alper Yusuf KÖROĞLU katıldı.
Sabah 8.30’da üniversite tarafından tahsis edilen otobüslerle huzurevi sakinlerinin alınmasıyla başlayan etkinliğin ilk durağı üniversitenin Türk Musiki Topluluğu’ndan Hüseyin BOLAT’ın ney dinletisi, Duran ÇELİKDEMİR ve Şahin GÜNER’in gitar dinletileri eşliğindeki sabah kahvaltısıydı. Kahvaltı sonrasında öğrencilerin birebir ilgilendiği ve eşlik ettiği huzurevi sakinleri Karaman Müzesini, Aktekke Meydanını ve meydanda bulunan Çanakkale Resim Sergisini gezdiler. Öğle saatlerinde araçlarla Gökçe Çamlığına doğru hareket edilerek çamlıkta öğle yemeği yenildi. Yemeğin ardından huzurevi sakinleri ile öğrenciler birlikte çok eğlenceli şekilde zaman geçirdiler. Bu eğlenceli dakikalara öğrencilerin misafirleri için hazırladıkları hediyeler de eşlik etti. TEMA’dan temin edilen çam ve sedir fidanlarını kazmayı küreği eline alıp güçlerini gösteren huzurevi sakinleri tarafından Gökçe Çamlığının içerisinde uygun yerlere dikilerek can suları verildi ve ağaçların üzerlerine misafirlerin isimleri asıldı. Böylelikle tüm misafirlerin birer ağacı oldu. Gün boyu oldukça keyifli saatler yaşayan huzurevi sakinleri ile öğrenciler 14.45 civarında istemeyerek de olsa birbirlerine veda etmek zorunda kaldılar. Günün anısına hatıra fotoğrafları çekimiyle etkinlik tamamlanmış oldu.
Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne ve çalışanlarına, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdürlüğüne, öğretim elemanlarına ve öğrencilerine, Karaman Huzurevi müdürlüğüne ve çalışanlarına, TEMA Vakfı’na ve Genç TEMA’ya, iletişim desteğinden dolayı KARDOF Kulübüne ve hepsinden öteye katılımlarından dolayı huzurevi sakinlerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.'' denildi.