Dün gazetemiz hazırlanma aşamasındayken ziyaretimize Karaman Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Arslan, Başkan Yardımcısı Mehmet Bayır ve Tekvando Antrenörü İbrahim Kafalı geldi. Birlikte geçirdiğimiz hoş sohbeti zihnimde hala mantık çerçevesiyle yorumluyorum.
Öncelikle Karaman adına bu kadar çok başarıya imza atmış ve Milli Takım Antrenörü olma muvaffakiyetini göstermiş İbrahim Kafalı kardeşimizi gönülden tebrik ediyorum.
Sohbetimiz sırasında bahsettiği turnuvalar, katıldığı şampiyonalar ve aldığı dereceleri duydukça, "Siz haftanın 8 günü çalışır mısınız?" diye bir soru sorma gereği duydum. Aldığım cevap ise beni bu olayı tekrar tekrar düşünmeme sebep oldu.
İbrahim Kafalı'nın "Ben Toprak Mahsulleri Ofisi Karaman Ajans Amirliği'nde güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum" cevabını aldıktan sonra olayın seyri biraz daha karıştı.
Güvenlik görevlisi olarak çalışan ve arta kalan zamanlarında 80 öğrenciyle antrenman yapan, aynı zamanda da Milli Takım Antrenörlüğü görevini yürüten İbrahim Kafalı kardeşimiz adına üzülsem mi? yoksa sevinsem mi bilemedim.
İşinin gönül verdiği spor dalından farklı olması, çakışan nöbetleri yüzünden turnuvalara katılamaması, 80 öğrencinin spor geleceklerini şekillendirmeye çalışması bence bu kardeşimizin sadece Tekvando ile ilgilenmesi için yeterli bir sebep.
Bu yazıyı ele almam, Karaman'ın spor dalında dünyaya nam salmasında bence önemli bir katkı. Bu yazımı okuyanlarında bu başarılara katkı sağlayacağına inanıyorum. İnşallah yakın zamanda bu kardeşimizin "SADECE TEKVANDO ANTRENÖRÜ" olduğu haberi de yapmam nasip olur.
Karaman olarak takım sporlarında pek başarılı olduğumuz söylenemez. Bu ferdi sporlarını örneğin; tekvando, güreş, atletizm ve benzerlerinde başarıyı yakalamak daha kolay. Birde, İbrahim Kafalı gibi ferdi sporlarla uğraşan başarılı antrenörlere imkanlar tanınmasıyla Karaman isminin Türkiye ve dünyada daha kolay duyulacağına inanıyorum.
Yeter ki bu ferdi sporlarla uğraşan sporcu ve antrenörlerine yeterli imkanlar sağlansın.