09 Ağustos 2015 Pazar günü Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve konser ve eğlence programları ileri bir tarihe ertelenen Huğlu Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde yapılan tek kurşun atış müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu. Huğlu Atış Poligonu’nda düzenlenen tek kurşun atış müsabakalarına ise Konya, Eskişehir, Antalya ve Karaman illerinden toplam 308 atıcı iştirak etti.

Zevkli ve bir o kadar heyecan dolu geçen yarışlarda Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Hasan Şimşek birinci olma başarısı gösterirken,  Kadir Kayserli ikinci olma başarısı gösterdi. Müsabakalar sonunda dereceye giren isimlere ise Huğlu’da av tüfeği üretimi yapan firmalar tarafından çeşitli ödüller verildi.

“Spor İl Müdürü Kısacık’a Anlamlı Ziyaret”

Yarışlar sonunda dereye giren ve birinci olma başarısı gösteren başarılı sporcu Hasan Şimşek, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortam da gerçekleşen ziyarette başarılı sporcu Şimşek, Spor İl Müdürü Kısacık’aMuğlu’da gerçekleşen yarışlar hakkında bilgi verdi.  Şimşek, Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ınspora bakış açısındaki hassasiyeti vurgulayarak,sporculara verdiği destekler sayesinde Karaman’da sporda başarı çıtasını daha da yukarılara taşıyacaklarını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Spor İl Müdürü Kısacık ise,” Karamana böylesine gurur verici bir başarıyı bizlere getiren sporcularımı tebrik ediyorum. Spor İl Müdürlüğü olarak avcılarımıza desteklerimiz devam edecektir. Bu haklı gururu Karaman’a yaşatan ve yarışmalarda emeği geçen herkesi tekrar tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.