Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet antrenörü ve aynı zamanda sporcusu Barış Ünlü ile Erhan Azat, Yunanistan’ın Skyros adasında yapılan Dünya Masterlar ön eleme yol bisikleti yarışmalarına Karamanı en iyi şekilde temsil ederek haklı bir gurura imza attılar.

22-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Yunanistan’ın Skyros adasında yapılan “ Dünya MasterlarŞampiyonası  Eleme Bisiklet Yarışmalarında” Karamanı Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet sporcularından Barış Ünlü ve Erhan Azat temsil ederek, dünya genelinden yarışmalara katılan yüzlerce sporcu arasından kürsüye çıkma başarısı göstermişlerdir.

Zorlu geçen yarışların ilk gününde sporcular, 21 km saate karşı yapılan yarışlarda bir hayli zorlu anlar yaşadılar. Zorlu parkurların ve güçlü rakiplerin olduğu yarışlarda sporcular ülkelerini en iyi şekilde temsil edebilmek için tüm güçlerini ortaya koydular. En ufak bir hatayı bile affetmeyen ilk gün yarışlarının sonunda Makedonya’yı temsil eden DejanMınlotskı 1’inci olurken,  Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Erhan Azat 2’inci, Barış Ünlü ise 3.’lüğü elde eden sporcular oldu..

Yarışmaların 2. gün yarışları ise, 116 km üzerinden dünyanın en ağır parkurunda gerçekleştirildi. Hatayı affetmeyen parkurda lastiğin şanssız bir şekilde patlamasıyla yarışı bırakmak zorunda kalan Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Erhan Azat ikinci gün yarışmalarına erken veda etmek zorunda kaldı. Tüm şanssızlıklara rağmen moralini bozmayan Azat, takım arkadaşı Barış Ünlüyü yarışlar sonuna kadar destekleyerek Ünlü’nün yarışmayı 6. Olarak bitirmesinde büyük rol oynadı.

Yunanistan’ın Skyros adasında yapılan yarışlarda alınan başarının ülkemizde ilk kez olduğunu belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Bu tür yarışlara daha çok katılıp, bu organizasyonlar içinde daha fazla yer almamız gerekiyor. Hedefimiz 2016 sezonunda Dünya şampiyonasında kürsüye çıkmak olacaktır. Bu amaçla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.