Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Evladı Fatiha’nla Ayvaz Dede’nin İzinde Balkanlar’ projesi başladı. Proje kapsamında Karamanı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Liderlerinden Mücahit Durmazile Gençlik Merkezi üyelerinden Muhammed Mustafa Arı temsil edecek.

Balkanların İslamiyet’le tanışmasında önemli bir role sahip olan Ayvaz Dede’yi anmak amacıyla Bosna Hersek’te 505’incisi kutlanacak olan “Ayvaz Dede Şenliklerine” 81 ilden Gençlik Merkezlerine üye 120 kız ve erkek toplam 240 genç katılıyor.

Proje hakkında bilgi veren Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Gençlerde ortak tarih, ortak gelecek bilinci oluşturmak amacıyla içerisinde birçok ecdat hatırasını barındıran Balkan Ülkeleri ile gönül bağlarını geliştirecek olan programda gençlerimiz; Yunanistan, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova ve Arnavutluk Ülkelerini ziyaret edecekler. Karaman’dan da iki gencimizin katıldığı ‘Evladı Fatiha’nla Ayvaz Dede’nin İzinde Balkanlar’ projesi 18 Haziran 2015 tarihinde gençlerimizin tekrar yurda dönmeleri ile sona erecek” diye konuştu.