Hanımların hayatlarına renk katmak amacıyla geziler ve sosyal aktiviteler düzenleyen Karaman Belediyesi, Ankara gezisi düzenledi. Yaklaşık 60 hanımın katıldığı gezide, birçok kadın ilk defa Anıtkabiri gezme imkânı buldu. Kadınlar ilk olarak mozoleyi ziyaret edip, ardından müzeleri gezdiler.
Rehber eşliğinde Anıtkabir’in her bölümü hakkında bilgi alan Karamanlı hanımlar, daha sonra; Estergon Kültür Merkezi, Kocatepe Camii, Hamamönü, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Etnoğrafya Müzesi ve Ankara Kalesi’ni gezdi.  Hak-iş Federasyonu ve Altındağ Belediyesi’ni de ziyaret eden hanımlara gezi boyunca, Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli Bozkır ve Milletvekili Lütfi Elvan’ın eşi Zeliha Elvan’da eşlik etti. Karamanlı hanımlar buralarda bol bol hatıra fotoğrafı çekerken, farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.  

Kadınların toplumdaki yeri ve öneminin farklı olduğuna dikkat çeken Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu: “Toplumumuzun ve ailelerimizin temeli olan kadınlarımızı kesinlikle unutmuyoruz. Onların huzur ve mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz. Hanımlarımıza yönelik düzenlediğimiz geziler ve sosyal etkinlikler de onları hiçbir zaman unutmadığımızın bir göstergesidir. Umarım bu geziden keyif almışlardır” dedi.