Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Avrasya İpekyolu Üniversiteler Biriliği (ESRUC), Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) ve Kafkasya Üniversiteler Birliği tarafından, Türk Dünyasının Kültür Mimarlarından Abay KUMANBAYOĞLU, Ahmet Yesevi , Ali Şir Nevai, Bahtiyar Vahapzade, Cengiz Aytmatov, Dede Korkut, Evliya Çelebi, Halil Rıfat Paşa, Harezmî, Kasım Tınıstanov, Kaşgarlı Mahmut, Mehmet Akif Ersoy, Mahtumkulu Firakı, Mimar Sinan, Şerafettin Doğan, Toktogul Satılganov, Yahya Kemal Beyatlı ve Yusuf Has Hacip hatırasına, ortaklaşa düzenlenen “Şehir ve Edebiyat” konulu Şiir ve Nesir yarışmalarına gönderilen eserler seçici kurul tarafından değerlendirilmiş ve Karamanlı Şairimiz  İbrahim Şaşma şiir dalında  teşvik ödülüne layık görülmüştür.

Şair Şaşma TDMMB' nin kuruluşunun 12. yılı kapsamında eylül ayında Kırgızistan'da yapılacak olan   "Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayında” ödülünü  alacaktır.
Şairimiz son olarak Amerika Pir Sultan Abdal Derneği tarafından düzenlenen şiir yarışmasında birincilik, Ahlat Kültür ve Çevre Vakfı tarafından düzenlenen Ahlat konulu şiir yarışmasında yine birincilik ödülüne layık görülmüştü.

İlimizi edebiyat alanında temsil eden ve dil bayrağımızı gerek ülkemizde gerekse uluslar arası arenada dalgalandıran Şair Şaşma’yı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.