Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonlarında üç gün boyunca süren ve toplam 17 oturumda 71 bildirinin sunulduğu sempozyum, kapanış oturumu ile son buldu. Prof. Dr. Mehmet Şeker’in başkanlığında gerçekleştirilen kapanış oturumunda Prof. Dr. Tuncer Baykara, Prof. Dr. Salim Koca, Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Mehmet İnbaşı ve Prof. Dr. Ahmet Çaycı değerlendirme konuşması yaptılar. 

“Ufuk açıcı bir organizasyon oldu”

Toplantıya gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Şeker, bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de tekrarlanması temennisinde bulundu. Sempozyumun çok farklı bölgelerden gelen araştırmacıları bir araya getirdiğine ve bildiri sunmaları için fırsat oluşturduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şeker, bu tür etkinliklerin genç araştırmacılar için ufuk açıcı olduğunu belirterek, misafirperverliğinden dolayı KMÜ ailesine ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

“Vesile olmadan vuslat olmaz”

Kapanış oturumunun ardından söz alan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise insan olmanın en önemli özelliklerinden birisinin de tanışmak olduğuna dikkat çekerek, “Yaratılışımızın ve varoluşumuzun esas gayesi beraber olmak ve birbirimizi sevmektir. Hayat, tanışların ve dostların sayısını arttırma mücadelesi ve tebessüm biriktirme yarışıdır. İki gün içinde gerçek anlamda yaşamanın ne demek olduğunu kısmen tatmış olduk.” dedi. 

Prof. Dr. Sabri Gökmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz sizler için en iyi ortamları hazırlayabiliriz, en güzel organizasyonları düzenleyebiliriz fakat bu etkinlikler siz olmadan anlamlı olmaz. Katılımlarınızla bu organizasyonu anlamlı kıldınız. Bu hazzı bize tattırdığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bu iki günlük yorgunluğun ardından duyduğumuz güzel sözler fiziksel yorgunluğumuzu aldı götürdü. Vesile olmadan vuslat olmuyor. Bu organizasyona vesile olanlara, gerek bildirileri ile gerekse dinleyici olarak katılanlara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“

Sempozyum programı Karaman’ın tarihi mekânlarının gezilmesiyle birlikte sona erdi.