Dernekten yapılan açıklamada;''Dernek olarak ilimizde görev yapmakta olan gönüllü eğitimcilerin katılımıyla yapılan Kıbrıs gezisinden herkes memnun kaldı. Karaman’dan başlayan gezimiz Adana üzerinden Kıbrıs’a uzandı. Herkesin zihinlerinde bir Kıbrıs vardı ama gezi sonunda bütün düşünceler değişti. 
Havaalanına indiğimizde Kıbrıs’ta görev yapan Eğitim Gönüllüleri tarafından karşılandık. İlk durağımız Kırklar Türbesi oldu. Bizlere gönüllerini açan Kıbrıs’ın bağrında yatmakta olan Sahabelerimizin bulunduğu bu mekan geziye katılan her gönlü ruhen rahatlattı. O zamanın zor şartları içinde bu adaya Hakkı anlatmak için gelen sahabeler adaya ayrı bir mana kazandırıyor. Hz. Osman döneminde bu adaya gelen başka bir sahabenin kurduğu Hz. Ömer Tekkesi, Kutup Osman Efendi Türbesi gibi manevi zenginlikleri gezi boyunca ziyaret etme imkânı bulduk. 
Osmanlının izlerini adada nakış nakış işlenmiş olarak görmek bizlere ecdadımızın büyüklüğünü bir kez daha hatırlattı. Selimiye Camisi, Lala Mustafa Paşa Camisi gibi kilise iken parası ödenerek cami yapılan bu yerler, Girne Kalesi, Büyükhan ve Gazi Mağusa surları, Canbulat Paşa Türbe ve Müzesi, St. Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi, Namık Kemal Müzesi ve uğramaya vakit bulamadığımız tarihi mekânları içinde saklayan Kıbrıs, tarihi zenginliğini gelenlere sunuyor.
   Lefkoşa, Girne, Gazi Magosa şehirlerini gezen ekip, çıkartmanın yapıldığı askeri alanları, katliam yapılan köyleri, şehitlikleri gezerek bir demet hüzün topladı. Eşini ve beş çocuğunu kaybeden Kamil G. Simtaş’ın anlattıklarıyla yüreklerimizi 1974 lü yıllara götürdük. Dualarla şehitlerimize selam gönderdik. Zihinlerimizde ve gönüllerimizde bambaşka bir Kıbrıs ile Karaman’a geldik.
Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak geziye katılan Eğitim Gönüllülerine, bizleri Kıbrıs’ta ağırlayan Eğitim Gönüllülerine teşekkür ederiz,''dendi