Karaman Tarım Hayvancılık ve Gıda İl Müdürlüğünün toplantı salonunda Karaman merkezde faaliyet gösteren kasap ve market işletme sahiplerinin katılımı ile gıda işletmelerinde “Gıda İşletmelerinde Yerel Marjinal ve Sınırlı Faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Tebliğ” kapsamında eğitim toplantısı düzenlendi.

Bilgilendirme toplantısında bir sunum yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz, Gıda İşletmelerinde Yerel Marjinal ve Sınırlı Faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Tebliği hakkında bilgiler verdi. Ayaz, tebliğin son tüketicinin yanı sıra bir başka perakendeciye çiğ et ve kıyma, süt ve süt ürünleri kapsamındaki çiğ süt, içme sütü, kolostrum, kolostrum bazlı ürünler, çiğ krema ve kaymak dışındaki süt ve süt ürünleri ile bütün halindeki balık ve su ürünlerini arz eden perakende gıda işletmesini kapsadığı belirtti.

Ayrıca tebliğ kapsamında yer alan hayvansal gıdaların, perakendeci tarafından son tüketiciye satışının yanı sıra başka bir gıda işletmesine arzı, bu gıda işletmesinin de sadece son tüketiciye satış yapan perakendeci olması şartıyla tebliğde belirlenen yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetlere ilişkin gerekliliklere uygun olarak yapılması gerektiği konularında bilgiler verildi.

Toplantı sonunda işletme sahiplerine tebliğ kapsamında sadece kasapların bulunduğu nokta merkez kabul edilerek 50 kilometrelik yarıçap içerisinde faaliyet gösteren kurum yemekhanelerine, lokanta, dönerci, kebapçı gibi diğer perakendecilere haftada en fazla 2 bin 500 kilogramı geçmeyecek şekilde et ve kıyma satabilecekleri belirtildi.

Toplantıda “Gıda İşletmelerinde Yerel Marjinal ve Sınırlı Faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Tebliğ” kapsamında İlimizde faaliyet göstermek isteyen işletme sahiplerinden başvuru belgeleri (dilekçe ve taahhütname) İl Müdürlüğü personeli tarafından teslim alındığı ve başvuru yapmayan işletmelerin de en kısa sürede İl Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği belirtildi.

HABER MERKEZİ