Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KASİAD), Kimse Yok mu Derneği ile birlikte düzenlediği ve Kurban eti dağıtarak Ruanda ile kurduğu gönül köprüsü ‘Kardeşlik kapısını kurban ile açanlara teşekkür’ programı ile güçlendi.
 
Karaman’dan Ruanda’ya giden ekibin de hazır bulunduğu gecede konuşan KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç, bu ülkeye yapılan ilk ziyaretin ve programın Kurban bayramındaki etkinliğin olduğuna dikkatleri çekerek 5 bin aileye et dağıtıklarını söyledi. Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ile İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Hüsamettin Bayram,  Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Orta ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda Kılınç, kurban bayramında dünyanın 140 ülkesine gidildiğini ve yapılan değişik programlarla kardeşlik köprülerinin kurulduğunu ifade etti.
Önden giden atlılara teşekkürler

Ruanda’daki yardım programına katılanlara teşekkür belgesi ve plaketlerin verildiği gecede konuşma yapan Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, bu tür organizasyonlarla dünyanın değişik coğrafyalarında kardeşlik ve gönül köprülerinin sağlam bir şekilde kurulduğunu belirterek bu bilincin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Batılı devletlerin özellikle Afrika ülkelerindeki sömürgeci zihniyetine dikkatleri çeken Akgün, Anadolu insanının fedakârlıkları ile gidilen her yerde kardeşlik ikliminin tesis edildiğini söyledi. Türkiye’nin 2023 yılındaki hedeflerini yakalama, ekonomisi güçlü ilk 10 ülke içine girmesi noktasında bu çalışmaların önemli katkısı olacağını ifade eden Akgün “Samimi bir şekilde çalışan ve önden giden tüm atlılara teşekkür ediyorum. Dünya ve Türkiye sizlerin gayretleri ile daha da güzel olacak.” dedi.

Ruanda’daki organizasyon ile ilgili görüntülerin izlendiği gecede programın sunuculuğunu yapan ve aynı geziye katılan Tiryaki Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Sütçü,  bu ülkeyi ziyaret eden ilk Türk ekibinin Karamanlılar olduğunu belirterek bayramdaki çalışmanın her anlamda değerli ve önemli bir adım olduğunu söyledi.

Ruanda ile canlı bağlantı yapıldı

Ruanda’daki okulların Genel Müdürü Adnan Alkış ile yapılan canlı bağlantıda oğulları ile görüşen Konya Karapınarlı Fatma ve Mehmet Alkış torunları ile bilgisayar ekranını defalarca öperek hasret giderdi. ‘Kuzum kuzum’ diyerek gözyaşlarına hâkim olamayan Alkış çifti evlat-torun hasretinin kendilerini hüzünlendirdiğini ancak yapılan hizmetlerle teselli olduklarını söyledi. Oğlu Adnan Alkış’ın eğitimini çok zor şartlarda tamamladığını belirten baba Alkış, onun ve arkadaşlarının özellikle yurt dışındaki görevlerinin zor olduğunu, ancak her gidilen yerde oluşan sevgi, kardeşlik havasının kendilerini manen rahatlattığını dile getirdi.

Aynı gecede Karaman-Siirt gönül köprüsü de güçlendi

Geçen yıl Diyarbakır’a giden Karamanlılar bu yıl da Siirt’e giderek ihtiyaç sahiplerine et dağıttı, onların dertlerini dinledi ve onlarla gönül köprüsü kurdu. Siirt’ten gelen Mehmet Nezir Öztaş, Ömer Faruk Nazlıcan ve Mehmet Zeki Genç adlı esnafın teşekkür için geldiği ve duygularını ifade ettiği gecede bir konuşma yapan Murat Aksoy, bayramın bu tür etkinliklerle gerçek bayram olduğunu söyledi.

Siirtli Mehmet Nezir Öztaş, bayramda kendilerini ziyaret eden Karamanlılara teşekkür ederek Türk-Kürt kardeşliğini hiç kimsenin bozamayacağını söyledi. Karamanlı kardeşlerinin yaptığı maddi ve manevi fedakârlığın kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade eden Öztaş, davet edildikleri programa koşa koşa gelip bizzat teşekkür etmek istediklerini belirtti. Karamanlılarla her zaman beraber olmak istediklerini söyleyen Öztaş, bayramdan önce mutlaka kendilerini Siirt’e beklediklerini söyledi.

Duygulu anların yaşandığı gece Ruanda ve Siirt’e giden ekiplerin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.