Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu  Başkanı Lütfi Elvan, açıklamasında;

“Kazımkarabekir’deki yeni spor tesisi yapımı işinden sonra, ilçemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan mesire yeri yapımına da yakın zamanda başlanacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla yapılana görüşmeler sonucu mesire yeri yapımı işi programa alınarak ilk etapta kullanılmak üzere 100.000 TL (yüzbintl) ödenek gönderilmiştir. Rahmetli Belediye Başkanımız Muammer SARI’nın isminin verileceği mesire yeri, Kazımkarabekir ilçemize 3,7 km., Karaman İline 25,7 km, Yollarbaşı beldesine 10,7 km uzaklıkta bulunmaktadır. Hacıbabadağı’ın kuzey yamacı eteklerinde Uludere mevkiindedir. Planlaması yapılan ve ağaçlandırılarak mesire yeri olarak düzenlenecek sahanın genel alanı 7,08 Hektardır.  Proje kapsamında; kır kahvesi, çocuk oyun alanları, spor tesisleri (mini futbol, basketbol ve voleybol sahaları), mescit, depo binası, yağmur barınağı, otopark alanı, yürüyüş yolları, kamelya, wc, bekçi kulübesi, çeşme ve bulaşık yıkama üniteleri gibi tesisler bulunmakta olup, çalışmalara Karaman Orman İl Müdürlüğümüzce başlanmış bulunmaktadır.

Diğer taraftan, Kazımkarabekir ilçemizdeki futbol sahasının yerine pazar yeri yapılacağı için, bu ilçemizde yeni bir spor tesislerine ihtiyaç duyulmuştur. Bu kapsamda Belediyemiz ile görüşerek, yeni spor tesislerinin yer işi çözülmüş olup, ihaleye çıkılabilmesi için parası gönderilmiş bulunmaktadır.  Yapılacak Spor tesisleri 30.000 m2 alanda, stadyum ile birlikte basketbol, tenis gibi yerleri de bu tesise ilave edilmiş olup, ihale işlemlerinin bir an önce bitirilerek vatandaşımızın hizmetine sunmak istiyoruz.
Her iki yatırımdan Kazımkarabekir ilçe halkımızın yararlandığı gibi, çevre yerleşim yerleri ve Karaman merkezde oturan hemşehrilerimiz de yararlanabilecektir. Yatırımların Kazımkarabekir’e hayırlı olmasını diler, tesislerin İlçemize kazandırılmasında başta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarımız olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.