Ziyarete İl Müdürü Keskin’e Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Ömer Sağkaya ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz eşlik etti. Arazi toplulaştırması kapsamında Kazımkarabekir Ziraat Odası Salonunda yapılmakta olan mülakat çalışmalarını yerinde görmek amacıyla düzenlenen ziyarette, mülakat çalışmalarını yürüten firma sorumlusu Hasan Yorulmaz ve diğer firma çalışanları ile görüşülerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuş, mülakat çalışmaları ve Arazi Toplulaştırma Çalışmalarının son durumu hakkında bilgi alınmıştır. Yapılan değerlendirmede Mülakat çalışmalarının süresinin uzatılmasının vatandaşlar ve çiftçilerimiz açısından faydalı olduğu tespit edilmiştir.

Mülakat çalışmaları 31.07.2015 tarihi itibarı ile bitecek olup, Kazımkarabekir ilçe merkezi'nde tapulu arazisi olan çiftçilerimizin mülakat çalışmasına mutlaka katılmaları ve taleplerini birebir iletmeleri, çalışmaların sağlıklı ve doğru bir şekilde yürümesi ve çiftçilerimizin menfaatleri açısından son derece önemlidir.

Kazımkarabekir ilçe merkezinin arazi toplulaştırması “Karaman Kazımkarabekir Kızılkuyu AT ve TİGH Projesi” kapsamında yapılmaktadır. Bu Projede toplam 4 adet yerleşim birimi bulunmakta olup, projeye dahil olan diğer köyler; Kızılkuyu, Madenşehri ve Göztepe köyleridir. Projede arazi toplulaştırması(AT) yapılacak toplam alan 26.623 hektardır. Kazımkarabekir ilçe merkezi'nde arazi toplulaştırması yapılacak olan alan ise 17.873 hektardır.