Karaman Belediyesi Kale Ongun Tesisleri'nde düzenlenen geceye, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, İl Genel Meclisi Üyeleri Adem Kapar ve İftadiye Yıldız, Kazımkarabekirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Taner ve yönetim kurulu üyeleri ile Kazımkarabekirliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kazımkarabekirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Taner Kâzımkarabekir İlçesi olarak birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladıklarını dile getirerek ''Kâzımkarabekirli hemşerilerimiz bir arabaşı gecesinde yine bir araya gelmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Tüm hemşerilerimize, misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür eder hoş geldiniz sefalar getirdiniz, şeref verdiniz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın böylesi gecelerin güzelliklerin birbirimize yaklaşmamıza, paylaşmamıza, dayanışmamıza, yardımlaşmamıza vesile olmasını temenni ediyorum. Biz dernek yönetimi olarak en küçüğümüzden en büyüğümüze kadar hemşerilerimizi, derneğimizin çatısı altında birleşmeye dayanışmaya, yardımlaşmaya davet ediyorum. Değerli hemşerilerimiz Allahın izniyle sizlerin sayesinde derneğimiz iyi bir güce ulaştı, bu yeterli mi? Hayır, yapmamız gereken daha çok şeyler var. Mesela hemşerilerimiz hanımefendilere bir sözümüz vardı. Onlara da bir okul açma sözü vermiştik bunu gerçekleştiremedik. Bazı sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Onları aşınca İnşallah bayanlara verdiğimiz bu sözü yerine getireceğiz. Değerli hemşerilerimiz derneğimizin sosyal faaliyetleri şöyle sıralayabiliriz; Dernek yönetimi olarak Karaman ve İlçemizdeki hemşerilerimizin tüm cenazelerine katılmaya çalışıyoruz evlerinde taziyelerinde bulunuyoruz. Davet edildiğimiz tüm düğünlere ve sünnetlere katılıyor çiçeklerini gönderiyoruz. Hastalarımıza gerek hastanelerde gerekse evlerinde ziyaretler yapıp acil şifalar diliyoruz. İhtiyaçlı hemşerilerimize gıda ve ihtiyaç yardımı yapmaya çalışıyoruz. Fakir örgencilerimize burs yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi sizlerin bizlere vereceği destekten geçiyor. Onun için illaki yardımlaşma illaki dayanışma diyoruz. Önümüzdeki dönemde imkânlar doğrultusunda kaplıca ve gezi turları düzenlemeyi düşünüyoruz. Bütün bunların yanı sıra sosyal faaliyetler konusunda sizlerinde görüş ve önerilerine ihtiyacımız olduğunu bilmenizi istiyoruz'' dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt örflerin adetlerin gelişmesi için mücadele etmek birlik ve beraberliği temin etmek için böyle gayret göstermek her baba yiğidin harcı değildir diyerek ''Böyle güzel bir ortamda bir kardeşlik duygusu içerisinde bir araya gelmekten arabaşı gecesinde buluşmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyor hepinize teşekkür ediyorum. Tabi burada ilk olarak dernek başkanımıza ve yönetimine huzurunuzda tekrar teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten marifet iltifata tabiidir derler böyle gönüllü teşekkürlerde sivil toplum örgütlerinde görev almak hemşeri dayanışmasını temin etmek örflerin adetlerin gelişmesi için mücadele etmek birlik ve beraberliği temin etmek için böyle gayret göstermek her baba yiğidin harcı değildir. Gerçekten Kâzımkarabekirli hemşerilerimiz dayanışmanın en güzelini göstermek suretiyle her yıl değişik etkinliklerle bir araya geliyorlar. Böylelikle bir dayanışmanın bir güçlü bir araya gelişin önemi göstermektedirler. Dolayısıyla kendilerini tekrar tebrik etmek istiyorum. Bu vesileyle yeni yılınızı şimdiden tebrik etmek istiyorum. Allah birliğimizi dirliğimizi daim etsin. Her günümüz böyle şenlik tadında şölen tadında olsun ve Cenabı Hak birliğimizi daim etmesini diyorum. Değerli hemşerilerim böyle bir araya gelişlerimizde değişik amaçlar olabilir. Dostların birbirini görmesi hemşerilerin bir araya gelerek sohbet etmesi hastaların hatırının sorulması veya bu anlamda epeyden beri birbirini görmeyen insanların birbirini hatırlaması ve hal hatır sorması amaç edinebilir. Gerçekten bu yönden herkesten Allah razı olsun. Allah birliğimizi dirliğimizi daim etsin'' dedi.

Konuşmalardan sonra katılımcılara arabaşı ikram edildi.

Necati ERMİŞ