Yeni dönem ile birlikte ilk toplantısını gerçekleştiren Karaman Kent Konseyi, gündemde yer alan başkanlık seçiminde oy birliği ile Belediye 1. Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Ali Konukseven’i başkanlığa getirdi.

Karaman Kent Konseyi toplantısı 27 Haziran Cuma günü Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Kamu Kurum ve Kuruluşlarından temsilciler, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasiler ve Mahalle Muhtarları katıldı. Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; Kent Konseyini daha aktif ve söz sahibi bir yapıya kavuşturmak istediklerini vurgulayarak Karaman’ın el birliği ile birkaç yıl içerisinde çok daha farklı konuma geleceğini söyledi. Başkan Çalışkan ayrıca; Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelliler Meclisi gibi değişik gurupları da oluşturmak istediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından seçimlere tek aday olarak giren Ali Konukseven oybirliği ile Kent Konseyi başkanlığına seçildi. Konukseven, burada alınacak kararların Karaman Belediyesi tarafından dikkate alınacağını ve şehrin gelişmesi için hep birlikte çaba sarf edeceklerini söyledi.
Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Yunus Özdemir, Cemal İçel, Cemal Özbay, Mehmet Emin Uyan, Behiç Baş, Tevfik Baran, Mehmet Bayrakçı, Hasan Ehliz, Cahit Suci, Hasibe Ceylan, M. Selim Dülger, Dilara Güngör, İbrahim Aköz, Safa Baldırlı ve Ahmet Küçükcicibıyık.”