Yapılan toplantıda; Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanlığı’na Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Temsilcisi Prof. Dr. Aliye Çınar Köysüren oy birliği ile seçildi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısında bir konuşma yaptı. Konseyin, kent vizyonu ve şehrimize sahip çıkma bilincinin geliştirilmesi yanında, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, hesap sorma ilkelerine de zemin hazırlayacağını anlatan Başkan Çalışkan, kent konseyinde alınacak kararların Belediye Meclisi’nde değerlendirileceğini söyledi. Kadın Meclisinin oluşturulmasında her kesimden kadının bu oluşum içerisinde yer almasına dikkat edildiğini ifade eden Çalışkan, Karamanlı Hanımların bu ilin yönetilmesinde artık söz sahibi olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçimi gerçekleştirildi. Akademik kariyeri ve bulunduğu konum itibariyle Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven tarafından üyelere önerilen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Temsilcisi Prof. Dr. Aliye Çınar Köysüren Kadın Meclisi Başkanı seçildi. Yürütme Kurulu Üyeleri de şu isimlerden oluştu: Yrd. Doç. Hatice Yalçın, Hatice Ulaş, Zeliha Akçan, Elmas Coşar, Ayşe Oğuz, Sabile Güleç, Nevin Tümene, Gülçin Cengiz, Emel Arzu Buçak, Ayşe Ülkümen Alyıldız. Kadın Meclisi kuruluş oluşumunda ayrıca 7 adet Çalışma Grubuna Kadın Meclisinden temsilciler de seçildi.