Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli yaptığı açıklamada "Gazze ve Filistin'deki analar gözyaşı döküyor, babalar ah ediyor, çocukların feryadı yükseliyor. Unutmayın ki Allah'ın da bir hesabı var ve O'nun hesabı galip gelecektir"

"Havadan, karadan Gazze'ye yapılan İsrail bombardımanlarında şu ana kadar onlarca Filistinli feci bir şekilde katledildi. Mısır, Suriye, Irak gibi ülkelerde devam eden iç çatışmaları, Müslüman halkın kendi aralarındaki anlaşmazlıklarını fırsat bilen İsrail, sahipsiz Filistin halkına karşı yeni bir soykırım ve zulüm başlatmış bulunuyor. Filistin halkının Allah'tan korkan, acılarını paylaşan ve onlara uygulanan soykırıma engel olamamanın ızdırabını yaşayan Müslümanlardan başka dostu kalmamıştır. Gazze ve Filistin'deki analar gözyaşı döküyor, babalar ah ediyor, çocukların feryadı yükseliyor. Unutmayın ki Allah'ın da bir hesabı var ve O'nun hesabı galip gelecektir.

Herkes görmezden gelip sırtını dönse de Türkiye Filistin'e asla sırtını dönmeyecektir. Biz Karaman halkı olarak masum ve mazlum Gazze halkının yanında olmaya devam edeceğiz."dedi.