KGM Gençlik Kulübünün ortaklığı sonucu oluşturulan 2 (iki) Erasmus Plus Uluslararası Gençlik Hareketliliği projesi daha ilgili ulusal ajans tarafından kabul edilmiştir.
Projenin ilki; Boosting Abilities By Empowering Languages-BABEL-2 isimli Erasmus Plus Uluslararası Gençlik Hareketliliği projesi olup, İtalya'nın Vibo Valentia şehrinde 2015 Eylül ayında gerçekleşecektir. Bu proje, KGM Gençlik Kulübünün bir dönem önceki başarıyla tamamladığı yine İtalya'da ve 7 farklı Avrupa ülkesinin katılımıyla Boosting Abilities By Empowering Languages-BABEL isimli projelerinin devamı niteliğindedir.
Projenin ikincisi ise; Young Entrepreneur Business - BYE isimli Erasmus Plus Uluslararası Gençlik Hareketliliği projesi olup, Romanya'nın Bacau şehrinde 2015 Ekim ayında gerçekleşecektir.
Projelere Karaman’dan gençler katılacaktır.
KGM Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Yağmur SÜZER ‘ Yaz dönemine iyi bir çıkış yaptık ve bildiğiniz üzere bir de Fransa’da gerçekleşecek olan fotoğrafçılık konulu Les 400 Vues isimli projemiz vardır. Diğer ortaklarımızdan da kabul haberlerini bekliyoruz. Ayrıca kendi Türkiye Ulusal Ajansımıza da gönüllülerimizle birlikte 4 Şubat dönemine 3 proje daha sunduk. Haberlerinin gelmesi yakındır. Yıllardır Karaman’ı uluslar arası platformda tanıtmaya gönül verdik ve başarıya ulaşıyoruz. 4 yılda 17inci uluslar arası hareketlilik projemiz gerçekleşecektir. Karaman’ın destekleriyle daha da büyüyeceğimize inanıyoruz. Desteklere her zaman açığız.’ Dedi.

Projelerin ayrıntılarını çok yakında kendi kulüp sitelerinde yayınlanacağı bildirildi.
www.karamanyouth.com