Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler lisesi öğrencileri okul aile birliği başkanı Ayşe Erkarakoç'un önderliğinde Cuma namazı sonrası okudukları hatimleri Soma şehitlerine hediye ederken, cami cemaatine gül suyu ve pişi ikram etti.

Okul öğrencileri ve öğretmenleri 1 Kuran-ı Kerim hatmi okurken 343 Yasini Şerif ve 196.600 kelimeyi tevhid çektiler.
Cuma namazı sonrası Karaman Merkez 75. yıl camiisinde cemaaate gül suyu pişi ve helva ikram edildi.

Öğrenciler adına konuşan okul temsilcisi Serkan Cankurt;”Soma ilçesinde meydana gelen elim olay hepimizi derinden yaralamıştır. Neler söyleyeceğimizi acılarımızı nasıl paylaşabileceğimizi bilmiyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Öğrenci arkadaşlarım, öğretmenlerimiz şehitlerimiz için hatimler okudu. Bugün bu hatimleri onlara hediye ettik” dedi.

Okul aile birliği başkanı Ayşe Erkarakoç; Bugünlerin birlik ve beraberlik günleri olduğunun altını çizdi.

Erkarakoç “Bizim gelenek ve göreneklerimizde bir evde cenaze var ise onun için hatimler okunur dualar edilir camii cemaatine namaz sonrası ikramlarda bulunulur ki cenazemizin günahlarına kefaret olsun.

Bu cenazeler bizim evlerimizden çıktı. Müminler Tek Vücut gibidir. Orada o elim kazada vefat edenler şehit olanlar bizim kardeşlerimiz abilerimizdir.

Böylesi günlerde sokaklarda eylem yapmak çevreye zarar vermek yerine biz geleneklerimiz ile onlara olan son görevimizi yapmak istedik” dedi.

Sosyal Bilimler Lisesi müdüresi Ayşe Balcı ise Böylesi bir günde eğitimcileri, öğrencileri bir araya getiren okul aile birliği başkanı Erkarakoç'a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.