MEMUR-SEN ve HAK-İŞ’in ve Konya Şehir Meydanında, “Daha Güçlü Demokrasi İçin Yeni Anayasa” sloganıyla gerçekleştirdiği, 1 Mayıs mitingi on binlerce emekçinin katılımıyla bir büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. İlk kez 1 Mayıs kutlamaları Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı, dualar edildi.
Davul zurna eşliğinde halaylarla, türkülerle, ellerindeki pankart ve dövizlerle meydanı dolduran Hak-İş ve Memur-Sen üyeleri, işçiler, memurlar, STK temsilcileri ve Konyalılar alanı renklendirdi.
Platforma çıkan Başkanlar 1 Mayıs mitingine katılanları selamladı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya ise kısa bir selamlama konuşması yaptı. Mitinge katılanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı halk oyunları ekibinin yedi bölgeye ait halk oyunlarını gösterisi ve Grup Yürüyüş konseri ile büyük coşku yaşadı. Açılış konuşmalarının ardından 1 Mayıs bildirisini Memur-Sen'den Habibe Öçal, Hak-İş'ten Kadın Komitesi Temsilcisi Fatma Yavuz okudu. 
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasında, “Emeğin, emekçilerin, kamu görevlilerinin, işsizlerin birlik gününde, mücadele gününde bir aradayız. Haksızlığa itiraz, sömürüye isyan etmek için, haklarımızı haykırmak, 1 Mayıs’ı kutlamak için alanlardayız” dedi.
“Kan, vandalizm, anarşizm gibi görüntülerle zihinlerimize kazınmak istenen 1 Mayıslar artık geride kaldı” diyen Yalçın, “Biz, emeğin hakkını haykırırken, hiçbir zaman kırmadık, dökmedik, yıkmadık, yıkmayacağız. Çatışmaya, kaos çıkarmaya meyl etmedik, etmeyeceğiz. Ülkemizin her şehri, her meydanı 1 Mayıs kutlamalarına ev sahipliği yapmayı hak ediyor. Hiç bir mekânı, hiçbir meydanı tabu haline getirmedik. Geçmişin acıları ve yanlışları üzerinden çatışma gerekçesi oluşturmak gibi bir sendikal anlayışımız olmadı. Bu anlayışla geçen yıllarda Diyarbakır’da, Çanakkale’de, Ankara’da 1 Mayıs’ı kutladık. 1 Mayıs’ı sadece Taksim’de kutlarız dayatması yapanlar, neyi amaçlıyor. 77’de yaşanan acılar üzerinden çatışma ortamı çıkarmak, yeni acılara zemin oluşturmak; emekçileri dayanışma bayramını kutlamaya değil çatışma kurbanı olmaya davet etmektir. Biz, kamu görevlilerimizin, işçilerimizin milli gelir taksiminde daha fazla pay alması derdindeyiz. Birileri gibi Taksim’i çatışma alanına çevirmek derdinde değiliz. Taksim’i kutsallaştıran anlayışı reddediyoruz. Biz, bu anlayışla, emeğimizin hakkını haykırmak için Hak-İş’le dayanışma içerisinde 1 Mayıs’ı Konya’da kutluyoruz. Çanakkale ruhundan beslenen kardeşliğimizle, Anadolu’yu İslam’la tanıştıran birliğimizle, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışını kuşanan insan merkezli fikrimizle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüzü kutlamak için Konya’dayız.  İmanı, izanı ve irfanı kuşanmış kâmil insanlar şehri Konya’dayız. Tebessümle tefekkür ettiren Nasreddin Hoca’nın şehri Konya’dayız. ‘Hak’tan alırız, halka veririz’, ‘Hak der döneriz, Hak yolundan dönmeyiz’ diyen Mevlevi dergâhı, gönüller sultanı Mevlana’nın ikametgâhı Konya’dayız. Konya, renk, din, dil, cinsiyet ayırımı yapmadan ‘gel’ diyen Mevlana’nın şehridir. Konya, milletimizin ‘düşküne yardım et’, ‘mazluma el uzat’, ‘mahzuna destek ver’ anlayışının bayraklaştığı infak şehridir” şeklinde konuştu.
“KÜRESEL ŞEBEKELERE İSYANIMIZ VAR”
Konuşmasında küresel mesajlar veren Ali Yalçın, “Emperyalist ve Siyonistlerin kan ve zulüm pazarına dönüştürdüğü bir dünyada yaşıyoruz. Daha çok sömürmek, daha çok öldürmek, daha çok ocak söndürmek için güne uyanan zalimlerin, vahşilerin hüküm sürdüğü bir dünya istemiyoruz. İnsan emeğini sömürerek, ekmeğimizi küçülterek, özgürlüklerimizi yok ederek, kendi insanına demokrasi ikram ederken, bizim coğrafyalarımıza darbe ve zulüm ihraç ederek, ayakta kalan küresel şebekelere, çetelere, baronlara itirazımız var, isyanımız var. Afrika’da insanlar suya hasret iken, petrolden kazandıklarını su gibi harcayanlara, Filistin’de, Mısır’da, Orta Afrika’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ‘Müslümansın, ölüme yakınsın’ anlayışıyla kardeşlerimize zulmedilirken seyreden, sesini kısan, gözünü ve kulaklarını kapatanlara itirazımız, isyanımız var. Kalp kırmaktan dahi çekinen ecdadımıza yöneltilen soykırım yalanına, palavrasına, itirazımız var, öfkemiz var” dedi.
Karaman Memur-Sen Başkanı Yunus Özdemir yaptığı açıklamada ''Karaman Memur-Sen Teşkilatı olarak Türkiye'nin en büyük ve güçlü konfederasyonu Memur Sen teşkilatlarımıza, Hak İş ailesine, tertip komitesine, Bütün katılımcılarımıza, basın çalışanlarımıza, güvenliği sağlayan emniyet personeline, yerel yöneticilere, bedeni ekranları başında ama ruhu Konya'da olan bütün arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ederiz'' dedi.