Hemşehrimiz Kuzey Kıbrık Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Ersin Tatar İlimizde birtakım ziyaretlerde bulundu.

26 Ağustos 2012 pazar günü saat:12.00 da Kale Ongun Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ziyarete Vali Murat Koca ve Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar katıldı.

Bir kısım incelemelerde bulunmak üzere Konya iline gelen K.K.T.C Maliye Bakanı TATAR buradaki ziyaretinin ardından Atalarının memleket Karaman'ı ziyaret etti.
Vali Murat Koca ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; "Sayın Bakanı Atayurdu olan ilimizde görmek bizler için mutluluk verici. Sayın Bakana Ülkemizi ziyaretinde Atayurdu olan İlimizide ziyaret etmesinden dolayı bütün hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum" dedi.
K.K.T.C Maliye Bakanı Hemşehrimiz Ersin Tatar ise; "Atalarımın yurdunda bulunmaktan son derece mutluyum. Böyle sıcak ve samimi karşılamadan dolayı Sayın Vali Murat Koca ve Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünücar'a teşekkür ediyorum. Bu güzel ve kadim şehre yeni  atanan Sayın Valiye yeni görevinde başarılar dilerken  bütün hemşehrilerimi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum"dedi.
Gerçekleştirilen ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ve İlimizin Bakan Tatar'a Karaman Kalesi, Aktekke Camii ve diğer tarihi ve turistik yerlerin gezdirilmesiyle sona erdi.