Bahar aylarının verdiği coşkunun zirvede yaşanacağı 21-22 Mayıs günleri için yapılan hazırlıkların görüşülmesi amacıyla, akademik ve idari birim temsilcileri Genel Sekreter Ahmet Tüfekci başkanlığında bir araya geldi. 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 5. bahar şöleninde akademik çalışmaların yanı sıra üniversiteli gençlerin sosyal, kültürel, bedensel ve düşünsel alanlarda gelişmelerine yönelik ders dışı sosyal faaliyetlere yer verilmesi planlanıyor. 

İki gün sürecek bahar şöleninde, profesyonel sanatçılar tarafından verilecek konserlere, konferanslara, çeşitli yarışmalara, sanatsal-sportif gösterilere ve daha pek çok etkinliğe yer verilecek. Şölende yapılan etkinliklerle, final sınavları öncesi dönemde öğrencilere eğlenceli sosyal ortam oluşturulması hedefleniyor. 

Stand sokağındaki platformda farklı müzik zevklerine hitap eden canlı müzik performansları yapılacak. Gıda, sağlık, tanıtım, satış içerikli standların bulunduğu alanda, öğrenciler hem eğlenecek, hem de derslerin bitip sınavların başlayacağı zaman dilimi içerisinde eğlenerek farklı bir sosyal yaşam şansı elde edebilecekler.  

Üniversite personeli ve üniversiteli öğrenciler arasında yaklaşık iki ay önce başlatılan masa tenisi, basketbol, voleybol, salon futbolu ve satranç etkinliklerinin finalleri de bahar şöleni kapsamında yapılarak, heyecan doruğa çıkacak.

Öğrenci standlarında hediyelik eşya, fotoğraf, resim, giyim, oyuncak, kozmetik, aksesuar, kitap vb. ürünler ile meyve, şekerleme ve şenlik komitesinin sponsorluk anlaşmaları dahilinde soğuk içecek satışına da izin verilecek. 

Şölende Edebiyat Fakültesi tarafından şairlerden seçme oratoryo, yazar Ali Çolak’ın söyleşisi, Ermeni meselesiyle ilgili sergi yapılması planlanıyor. 

Ermenek Meslek Yüksekokulu öğrencileri Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini ve hazır cevaplığını vurgulayan skeçlerle, anma programı hazırlayacak. 

Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tansiyon ve glikoz ölçümü ile kan grubu belirleme çalışmaları yapacak. 

Meslek Yüksekokulunun (MYO) yapmayı planladığı “En Güzel Karaman Koyunu” etkinliğinin şölen alanına renk getirmesi bekleniyor. MYO tarafından Karaman koyununun geleceğiyle ilgili bir panel de düzenlenecek. Makine ile Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencilerinin yaptığı eserler, şölen alanındaki herkesin beğenisine sunulacak. Motorlu Araçlar Programındaki öğrenciler de kendi yaptıkları aracı şölen alanında kullanmak isteyenlerin beğenisine sunacak.  

Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri, “Çocuk ve Yaşlı İstisması” konulu bir konferans verecek. “Yaşlılık” konulu fotoğraf sergisini gezenler, en iyi fotoğraf için oy kullanabilecek. “Her Yaşlıya Bir Fidan” etkinliğinde yaşlılarla gezi ve fidan dikme görüntüleri barkovizyonda sunulacak. Ayrıca şölen alanına Huzurevinden gelen yaşlılara refakat eden öğrenciler, tespih ve takı gibi kendi tasarımlarının satışından elde ettikleri gelirle, yaşlılara hediye vererek büyük bir vefa örneği sergileyecek.

Kazım Karabekir MYO tarafından, Kazım Karabekir Paşa’nın hayatı ve eserlerinin tanıtımı gerçekleştirilecek.